woensdag 2 oktober 2024

Uluru 2

 Onze tweede dag bij Uluru begon met een stralende zon. We deden de was, boodschappen, gingen wat souvernirtjes kopen en een ijsje eten. Het was heet genoeg.

In de namiddag hadden we een tour met gids geboekt en tegen dan was de hemel helemaal betrokken. Om te wandelen met de gids moest het natuurlijk niet snokheet zijn, maar we zouden ook naar de zonsondergang kijken en sterren bewonderen en daar konden we echt geen wolken voor gebruiken!
Met een bus vol trokken we eerst naar het bezoekerscentrum en daarna deden we twee korte wandelingen aan de steen zelf met de gids. Ze was enthousiast en vertelde vol plezier een aantal Aboriginal verhalen waarvan je het bewijs (gaten, spleten of vreemde formaties) kon zien in de rots zelf.
Ook al hadden we dat stuk van Uluru al gezien, toch was het fijn om er nog eens te zijn. Het blijft iets heel bijzonders.

Daarna trokken we met de bus naar een ‘sunset viewing area’ om dus de speciale kleuren van de rots bij zonsondergang te zien. Er was een klein gaatje in het wolkendek, maar veel was het niet. We trokken dus ‘zomaar’ foto’s terwijl we een hoop hapjes en drinken kregen.
We wisten al dat sterren kijken niet echt zou lukken.

Vervolgens gingen we een andere bus op om een barbecue te doen!
De setting deed me een beetje aan een trouwfeest denken, waarbij we met z’n allen rond een grote ronde tafel zaten. De barbecue (in buffetvorm) was zeker geslaagd, al was er duidelijk een strak tijdschema en voor een tweede ronde was er geen tijd. We kregen wel drinken a volonte en dessert toe.

Daarna zouden we dan sterren kijken en tot mijn allerstomste verbazing was de hemel helemaal opgeklaard!!! Wat een geluk...
Behalve wat wolken aan de horizon, hadden we een prachtig zicht op de melkweg en een massa sterren. De gids (een andere) deed alle lichten uit en met een coole laserpen wees hij ons op een aantal sterren, sterrenbeelden en ook Saturnus was duidelijk zichtbaar.
Heel dankbaar dat we dat mochten zien!

Daarna was het al laat en werden we half slapend met de bus terug naar de camping gebracht.
Het was een geslaagde dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten