maandag 2 september 2024

the show

 Vandaag hadden zowel Jonathan en Benjamin als Joachim een dagje vrij van school (pupil free day, heet dat - ik ben nooit helemaal zeker of dat betekent dat de leerlingen vrij hebben of dat de school vrij is van leerlingen). Ik had dus ook maar een dagje vrij genomen en op de valreep had Wouter OOK een vrije dag, dus waren we plots met z'n allen thuis op een doordeweekse maandag.

Gisteren is dan toevallig (niet - want rond deze tijd geven de meeste scholen een vrije dag) The Royal Adelaide Show begonnen en dus trokken we daarheen.
We konden zelfs gratis binnen! Met dank aan de gemeente Salisbury die ons tickets had gegeven toen we echte Aussies werden.
Ik ben zeer trots dat ik de tickets niet was kwijtgespeeld tijdens de verhuis en er nu ook op tijd aan gedacht had!

De Show is zo'n rare mengelmoes van marktplaats, boerderijpromotie, shows en kermisattracties. Het ene moment sta je naar 'de beste Alpacawol van het jaar te kijken', het volgende moment zit je op een wilde attractie en daarna kun je biggetjes gaan aaien. Heel bizar, maar wel leuk.

Het was zonnig, maar winderig, en daardoor leek het best koud.
We zijn gaan kijken naar prijstaarten, wat diertjes gaan aaien (vooral Joachim dan), hebben een paar kermisattracties gedaan en na de lunch hebben we twee shows gezien, een met auto's en een met motors. Vanalles wat dus!









1 opmerking:

  1. Dat ziet er allemaal heel leuk uit! En dat ene "diertje" ( koe) is wel best groot, Joachim!

    BeantwoordenVerwijderen