woensdag 4 september 2024

spannende dingen in ons leven - de tapijtenreiniger

 Vrijdag hebben we een tapijtenreiniger gekocht.

De Aussies zijn dol op vast tapijt - god mag weten waarom. Het is vuil, het is stoffig, het is onhandig en er zijn alleen maar nadelen aan. Ons vorig huis had het gelukkig niet, maar ons eigen huis nu heeft het wel. 'Geen vast tapijt' stond op de verlanglijst toen we op huizenjacht gingen, maar de huizenjacht bleek zo complex dat de verlanglijst alleen maar korter werd en het vast tapijt tuimelde eraf.
We hebben dus vast tapijt, urgh. In elke slaapkamer, in de 2e living, in de 'entertainment room' (speelkamer) EN de 'dining room'. 
Wie legt er nu vast tapijt in de dining room????
Iemand die daar nooit zal eten waarschijnlijk. Zoals wij dus, wij eten niet in de dining room.

In ons 10-jaren-plan gaat het vast tapijt op de schop, maar nu is het te veel gedoe en hebben we geen zin om nieuwe vloer te leggen.
Een tapijtenreiniger kopen is het alternatief.

We hebben geen verstand van die dingen en dus hebben we gekozen op basis van google. Verkopers in de winkel zullen altijd het duurste toestel aanraden, dus dat heeft geen zin. Op basis van online informatie hebben we nu ook het duurste toestel, dus dat is logisch.

We hebben het ding nog niet gebruikt, want als we tapijten gaan kuisen, doen we het ineens fatsoenlijk met meubels verkassen etc. En daar hadden we nog geen zin in.

Er is nog wel speciaal nieuws verbonden aan deze tapijtenreiniger - nu is het laatste lege kamertje ook in gebruik!
Er is een klein kamertje naast onze ensuite, een soort inloopkast, en die was helemaal leeg. Nu niet meer! De tapijtenreiniger staat erin. Mooi te blinken.

Voorlopig ongebruikt, maar... wordt vervolgd!!





4 opmerkingen:

  1. Wat is het verschil met een stofzuiger?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent blij met je nieuwe aankoop, Nele, je zingt er zelfs bij! Hopelijk blijf je vrolijke liedjes zingen als je het toestel gebruikt!

    BeantwoordenVerwijderen