zaterdag 28 september 2024

Sydney 1

 Zaterdagochtend begonnen we gelijk om 6u aan onze vakantie! :-) 
Uit bed en het vliegtuig op richting Sydney. Daar onze zooi afzetten op hotel en dan onze Belgische bezoekers gaan opzoeken!
Het is heel, heel bijzonder om bezoek te krijgen en het was weeral bijna 9 maanden geleden dat we nog eens wat familie gezien hadden. Superfijn weerzien dus!

We namen de trein en bus en trokken naar Bondi Beach, het wereldberoemde strand van Sydney. 
We zijn al een paar keer in Syndey geweest, maar Bondi Beach hadden we nog nooit gezien. Een blik op de surferboys of stoere redders stond hoog op de agenda, maar helaas. Het was koud, nat en winderig en alle venten hadden al hun kleren nog aan. Pech!


Bondi Beach was veel kleiner dan verwacht (wat je op de foto ziet, is al wat het is). Het was er wel mooi en netjes en er waren surfers, maar groot was het zeker niet.
Sommigen onder ons trokken hun schoenen uit en ging het water in. Anderen hielden hun schoenen aan en bleven droog. En natuurlijk was er iemand die met schoenen en alles het water in ging (Jonathan).

's Avond trokken we naar het Sydney Observatory, een klein museum op een heuvel aan het water. De lokale sterrenwacht.
We kregen een rondleiding over het terrein en waarvoor de heuvel vroeger werd gebruikt en aan het eind van de tour mochten we door telescopen kijken.
Het was flink bewolkt maar doorheen de gaatjes hebben we wel sterren gezien. En Saturnus! Met ringen! En een paar manen!
Heel bijzonder.


Op de bus naar Bondi... een jongeman met zijn surfplank.
(nog eentje vooraan de bus, maar moeilijker te zien)





Spooky Observatory.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten