zondag 4 augustus 2024

je moet niet kloppen

 Twee mijlpalen vandaag!

Joachim is 'afgestudeerd' met het zwemmen.
Er zijn verschillende klassen bij de zwemschool, van 'hoofd in het water steken' tot 400 meter zwemmen (crawl). We hadden de mannen gezegd dat ze mochten stoppen als ze de klas van 100 meter hadden afgewerkt. Zo'n beetje met het idee als je 100 meter kunt zwemmen, dat het wel in de benen zit.
Benjamin was een paar maanden geleden klaar met de 100-meter-klas. Jonathan was verder gegaan, maar had uiteindelijk een paar weken terug het hele programma inclusief de 400-meter-klas voltooid. En vandaag kreeg Joachim zijn diploma van de 100 meter!
Hij wil stoppen, wat van ons mag, en dus zijn de zwemlessen van de kinderen nu helemaal afgelopen. Een beetje raar toch!



Ander groot nieuws: we hebben een deurbel!

Zeker niet alle huizen hebben hier een deurbel. Ons huis had er ook geen. Misschien is een deurbel een Europees ding, ik weet het niet. Wij wilden er alleszins een. Veel mensen laten hun deur gewoon open staan (de meeste huizen hebben twee deuren: een vliegennetdeur en een houten/gesloten deur - het is de gesloten deur die ze open laten) maar ik vind dat nu toch maar niks in de winter.

Wouter wilde een deurbel met een camera - dus zo geschiede.
Vandaag heeft hij het ding opgehangen en als er nu iemand belt, kunnen we met een app zien wie het is en zelfs een gesprekje voeren. De app staat ook bij Jonathan en Benjamin op hun telefoon en natuurlijk vinden ze dat hilarisch en heel de namiddag was het van belletje trek en dansen voor de camera en onnozel doen.





In ieder geval, er is GEEN ENKEL excuus meer om niet langs te komen. Je kunt aanbellen!
En mochten we niet thuis zijn, kunnen we babbelen via de deurbel. ;-D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten