zaterdag 27 juli 2024

warm/koud

 Gisteren was een heel bijzondere dag hier in ons huisje! We hebben werken laten uitvoeren en een echte upgrade gedaan.

Er zat hier een heel oud systeem van airconditioning in het huis (technisch gezien geen echte airconditioning maar een 'evaporiser') en als verwarming hadden we een gaskachel halverwege het huis. De airco hadden we nog niet moeten uittesten, maar met die verwarming halverwege hebben we natuurlijk maar een half warm huis. En niet dat het hier zo koud is, maar toch.
Daarom besloten we te investeren in een nieuwere airco, een 'reverse system' dat zowel kan verwarmen als afkoelen.
Ik contacteerde tijdens de vakantie een aantal firma's, verzamelde quotes, had iemand over de vloer om te komen kijken - met mijn ontechnisch brein was ik trots op mezelf.

Helaas was het geen kwestie van een ander toestel op het dak te zetten, heel het systeem moest vervangen worden. Alle roostertjes in de plafonds moesten eruit en verplaatst worden, alle buizen vervangen, etc etc. Een heel karwei zou het worden.

En gisteren was dan de 'grote dag'!
Ze zouden om 7u beginnen maar om 6u45 stond de grote baas al op de oprit en ik had onze auto nog niet uit de garage gereden. Oeps.
Het was natuurlijk chaos en rommel en op een gegeven moment liepen hier vijf werkmannen rond bezig met honderdeneen dingen tegelijk. Toen het eerste (nieuwe) gat in het plafond werd gemaakt, moest ik toch even slikken! Dat was nu wel ONS plafond he.

Ze kregen het wel helemaal rond en om 15u waren ze klaar en bezig met op te ruimen.

Het enige wat er nu eigenlijk moet gebeuren is de plafonds wat schilderen waar de oude gaten zijn geweest. Dat zijn licht beige vlekken op een wit plafond dus zo hard valt het niet op, maar we gaan dat bij gelegenheid nog bijwerken.

Nu hebben we een moderne airconditioner die we nu natuurlijk gebruiken als verwarming. Netjes ingedeeld met zones, een hoop programmamogelijkheden - heel fancy hoor. Ook heel fancy dat het ding op de wifi zit dus je moet zelfs niet rechtstaan uit je luie zetel als je de temperatuurlijk wil aanpassen. Gewoon via de app. Heerlijk lui! :-)








Geen opmerkingen:

Een reactie posten