donderdag 23 mei 2024

inspectieplezier

 Harcourts heeft een mail gestuurd dat ze nog eens een routine inspectie komen doen. Oh, wat een sukkels.

Harcourts is het makelaarskantoor dat het huis in Mackenzie Circuit beheert. Om de drie maanden doen ze een inspectie.
Die dingen zijn vreselijk, echt verschrikkelijk. Het is een standaardpraktijk in Oz, een service voor de huiseigenaar en ontzettende schending van de privacy voor huurders.
Ze sturen een mail 'die dag komen we' en ze verwachten niet dat je thuis bent. Integendeel, ze hebben het liever als niemand thuis is. Ze laten zichzelf binnen met een stel sleutels en komen dan kijken of het huis 'in acceptabele staat' verkeert.

Dan ben je dus aan het werk in de wetenschap dat een of andere vreemde op dat moment in je huis rondsnuffelt.

Tegen het einde van de dag komt er een mail met een inspectierapport. Daarin staan foto's en een hoop commentaar over alles wat er mis is.
Een hoop dode bladeren in het gangetje naast het huis.
Een WC die niet proper genoeg is.
Spinnenwebben in de garage.
*diepe zucht*

Aanvankelijk deden we nog extra ons best om de boel proper te maken voor zo'n inspectie, maar gezien de commentaar hielden we daar op de duur mee op. Het was toch nooit goed.
Alleen tijdens Covid waren er geen inspecties (toen moesten we zelf foto's doorsturen), maar anders was het dus om de drie maanden van dit gezever.

En zo kregen we een mail dat ze de eerste week van juni weer komen!

Ik heb eens goed met mijn ogen gerold. Nou dat ze maar komen. Wij zijn al lang weg. Sukkels.

Wouter had dan wel geantwoord dat we al lang weg waren en dat we nog niet eens het rapport hadden gekregen van onze 'eindinspectie'.
Dat rapport stuurden ze dan uiteindelijk door.
163 pagina's. 163 pagina's!

Ik heb nog niet de goesting gehad om het te bekijken. Ik heb er doorheen gescrold, gezucht met alle foto's van alle keukenkasten en nog harder gezucht toen ze weer zeverden over de deuk in de garagedeur die er al was VOOR wij erin trokken en dat hadden we al 10x eerder gemeld.

Nou, ik ben gelukkig dat we hier in ons eigen huisje zitten en hier komen geen vreemde mensen binnen met hun eigen sleutel om foto's te trekken van onze WC (dat ik weet).

Nu nog even doorbijten (tot de huur officieel eindigt) en we zijn helemaal van Harcourts vanaf... ! Aftellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten