zondag 10 februari 2019

para wirra hike

Zaterdag zijn we nog eens gaan wandelen (hiken, zoals dat heet) hier in de omgeving. Het was maar 22 graden en het had 's morgens geregend (De planten wisten niet wat hun overkwam, denk ik. Het is al wekenlang kurkdroog) dus het weer was ideaal.

We zijn opnieuw naar Para Wirra Conservation Park gegaan, maar deze keer naar een andere kant (vorige keer hadden we de goudmijnenkant gedaan).
We stapten uit de auto en de geur van gum trees was heel opvallend, maar helaas geen wilde koala gezien deze keer... We zagen emoepootafdrukken en emoekaka, maar ook de beestjes zelf niet kunnen zien.
We zagen wel heel wat Aussie vogels en heel erg veel hagedissen, ook een wat groter exemplaar.

 
 

Het was even zoeken naar het begin van de wandeling en bij het begin van een andere wandeling stond dan deze uitleg over het delen van de weg (die was voor wandelaars en mountainbikers).
Dat vond ik dan zoooo typisch Aussies... de aansporing om vriendelijk goeiedag te zeggen!


Op ons pad was fietsen niet toegelaten en dat zou ook niet echt gelukt zijn. In het begin was het nog een gewone zandweg, maar andere momenten was het meer spoorzoeken over de rotsen.

 

Onderweg hadden we een paar schitterende uitzichten.

 
 
 
 

Na een uur hiken was er twijfel of we onze bestemming nu bereikt hadden of niet. We waren op weg naar de Devil's Nose en dat was een rotsenformatie met een uitzicht. We hadden rotsen en een uitzicht, alleen geen bordje dat bevestigde dat we ter plaatse waren.
Gelukkig was er 4G en de foto's van de bestemming zagen er nog net iets anders uit. Nog even wandelen dus en tien meter verder stond het officiële bordje en waren we ter plaatse!

Het verkeerde rotsenuitkijkpunt:

 
 
Het juiste rotsenuitkijkpunt:
 


Het was een beetje stressvol met Joachim die hyper heen en weer rende over die rotsen, maar verder dus wel heel mooi!!

Het was een zogezegde 'hard hike' maar dat lukte allemaal prima (wij worden ervaren!). Er zijn in Para Wirra nog veel meer hikes te doen, dus we zullen allicht nog een keertje terugkomen!

 

 

2 opmerkingen:

  1. Moooi! Dat doet zin krijgen om er zelf ook te gaan wandelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke wandeling. Ik vind het bord geniaal.
    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen