dinsdag 16 april 2024

sleuteldag!

 Gisteren was het 'settlement day' - te vergelijken met het tekenen van de akte bij een notaris.
Alleen is het hier geen notaris die het werk doet, maar een 'conveyancer' en er werd ook niks meer getekend, want dat was allemaal elektronisch gedaan vantevoren.

Wij hebben onze conveyancer zelfs nooit gezien! Ik heb haar een keer aan de lijn gehad en dat was dat, de rest was allemaal per mail. De romantiek is ver zoek, haha.

Gisterenmiddag kregen we ook gewoon een mailtje. "Congratulations, I confirm your settlement is complete." Niet eens meer dan dat, superdroog.
De makelaar stond in cc dus die stuurde dan een sms 'Hoe laat willen jullie de sleutel komen halen?'
Wij waren al in de stad dus we gingen gewoon nog lunchen en dan ineens de sleutel ophalen.

Dat was ook op twee minuten gepiept. 
Het kantoor van de makelaar had nog een laatste inspectie gedaan en alles was in orde. De vorige eigenaars hadden wel nog twee grote bloempotten laten staan omdat ze die niet verplaatst kregen. We moesten maar eens naar die potten kijken en als het ons niet aanstond, moesten we bellen. Dan ging hij regelen dat ze weggehaald werden.
Behalve de sleutel kregen we ook een mand met lekkers mee en dan stonden we weer buiten.

Op naar ons nieuwe huisje!

Het was netjes achtergelaten. Beter dan verwacht, moet ik zeggen.
Het aanrecht lag vol envelopen met sleutels, netjes opgeschreven waar die sleutels bij hoorden. Er was een stapel gebruiksaanwijzingen over het zwembad en de zonnepanelen die we goed gaan kunnen gebruiken!
Het materiaal om het zwembad te kuisen hadden ze ook achtergelaten, heel netjes wel. Ook superhandig. Vooral omdat wij daar totaal geen verstand van hebben! *lol*
De bloempotten (met planten) werden snel goedgekeurd, die nemen we graag over. :-)

Zaterdag is de grote dag. We hebben een kleine truck gehuurd om al onze zooi te verkassen. Intussentijd gaan we verder inpakken en al heen en weer rijden om de eerste rommel daar te laten. :-)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten