maandag 10 oktober 2022

verder en verder

 Wist je dat hier soms noodtelefoons langs de kant van de weg staan?
Soms staan ze bij een picknickplaats en dat wordt ook aangekondigd met een icoontje. Aan het roadhouse van Aileron stond er een, dus gingen we eens piepen.
Er staat dan een soort schotelantenne en een oranje paal. Dan moet je je eigen gsm op die paal zetten en de antenne versterkt vervolgens het netwerksignaal. Bijzonder! Wij wilden dat eens proberen, maar mijn eigen gsm zei stomweg "geen service" en toen we de kleine lettertjes bekeken, wisten we waarom. De hulp is er alleen voor Telstra klanten!!
Tot zover het nut van deze noodtelefoons!!

 We gingen weer op pad en de grond werd nu echt rood!

We kwamen voorbij een merkteken van de steenbokskeerkring en daar hebben we een hele tijd gepauzeerd om een hoop onnozele foto's te trekken. :-)
Nu gingen we officieel van de tropen naar de woestijn, hoera! :-)

Het landschap werd meer heuvelachtig en plots waren we in Alice Springs. De meest centraal gelegen 'stad' van het land. We wisselden onze lakens, deden nog eens boodschappen en gingen vervolgens picknicken in een parkje.
Alice was groot genoeg voor netwerk - wat een wonder! Daardoor hebben we nog een leuke wandeling kunnen doen daar in het park en daar geo caches kunnen vinden. :-) Het was best warm en de vliegen waren lastig, maar verder was het een fijne wandeling. We vonden ook alle caches, behalve eentje die we geheel per ongeluk voorbij liepen.

Daarna trokken we naar onze camping, opnieuw eentje in de natuur, bij Ellery Creek Big Hole.

De weg erheen was een beetje heuvelachtig. Volgens de gps moesten we een riviertje oversteken, dus ik verwachtte een brug, maar nee, de weg ging gewoon naar beneden en doorheen... een kurkdroge rivierbedding! Het gebeurde een paar keer zelfs. 
Nu begreep ik in ieder geval waarom in Alice een bord had gestaan met de mededeling dat de weg 'open' was!
De camping was ook gelegen aan een rivier en je mocht er zwemmen. Het enige probleem was dat er geen spat water te zien was, haha!

Er stonden wel meer mensen met hun caravan of tent, maar toch was het er heel rustig.
We maakten 's avonds een kampvuur!! We hadden voordien speciaal hout gekocht in een winkel (want hout sprokkelen mag doorgaans nergens) en vuur was toegelaten in voorziene plekjes, dus nu hadden we 's avonds ons allereerste kampvuur!!
We hebben er wel geen eten in klaargemaakt, maar ja, we zijn beginners. Alles stap voor stap! lol

De volgende dag moest er weer veel gereden worden, dus trokken we op tijd op pad.

Terug door Alice en vervolgens weer zuidwaarts. 
Het landschap werd schraler en schraler. We stopten hier en daar aan een roadhouse voor diesel en/of een ijsje. Tegen de avond zagen we plots iets vaags in de verte en na nog meer kilometers wisten we het zeker. Dat was onze volgende bestemming: de beroemde Uluru!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten