vrijdag 28 januari 2022

groetjes uit Mount Gambier

Het zijn hier nu de laatste dagen van de zomervakantie en dus hebben we gisteren de autokoffer maar weer volgeladen en zijn we op vakantie vertrokken.
We verblijven vier daagjes in Mount Gambier, dat is een stadje op 450km/5u rijden van ons thuis.

We zijn hier al eventjes geweest, in maart 2018, maar daar herinneren de mannen zich niet zoveel van en er is hoe dan ook genoeg te zien om weer even terug te keren.
Gisteren hebben we vooral gereden - eigenlijk kwam dat goed uit want het was een keihete dag maar in onze auto met airco hadden we er totaal geen last van. We hadden thuis nog op ons gemakje ontbeten en verder ingepakt dus het was al halverwege de voormiddag eer we vertrokken. We namen nog pauzes hier en daar en tegen 16u waren we in ons huisje. The Red Door, heet het. Er is geen diepere betekenis, de voordeur is gewoon rood.
Het is klein maar netjes en de kinderen waren meteen enthousiast. Jonathan en Benjamin delen een dubbel bed, wat allicht het aantal uren slaap drastisch terugschroeft.
's Avonds was het nog altijd over de 35 graden. We zijn we even naar het centrum gewandeld en hebben lekker gegeten, maar verder hebben we geen poot uitgestoken.

Vandaag was het frisser en is er heel wat gewandeld!!
Er was ontbijt voor ons voorzien (heerlijke eitjes, spek, tomaten, muesli, etc, etc - natuurlijk ook weetbix en vegemite wat niemand lust, dus dat laten we liggen voor de volgenden), maar voor de rest moesten we nog inkopen doen.
Daarna trokken we eropuit naar de Engelbrecht Caves. De streek zit hier vol grotten, maar deze zijn bijzonder omdat ze onder de stad door lopen. Je kunt er ook gaan duiken, als je kunt duiken tenminste.
Met een gids daalden we trappen af door een sinkhole en daar konden we dan twee grotten bezoeken. Onze gids was duidelijk heel trots op 'zijn' grotten en was van mening dat ze de meest unieke grotten van de hele streek waren.

Eenmaal boven vonden we nog een geocache en daarna wandelden we terug naar ons huisje voor de lunch.
In de namiddag wandelden we de andere kant uit naar 'the blue lake'. Een klein meer in een oude vulkanische krater dat in de zomer felblauw is en de rest van het jaar grijs. Een sluitende verklaring voor het fenomeen schijnt er niet te zijn.
We wandelden de hele toer rondom en deden onderweg nog wat caches. Voor een multicache die we wilden oplossen, moesten we alle informatiebordjes nog lezen ook. Op het einde waren onze voeten echt wel moe! 
We hebben het zeker verdiend om vanavond de voeten terug omhoog te leggen. :-)


Eng gezicht op het plafond:













1 opmerking:

  1. Informatiebordjes lezen?!? Da's precies nieuw. ;) Super mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen