zondag 31 oktober 2021

auto

 We hebben een andere auto gekocht!

Iets als een autokeuring bestaat niet in SA. Ik weet dat ze het in andere staten - zoals Queensland - wel hebben, maar hier in SA niet. Het is je eigen verantwoordelijkheid het ding rijwaardig te houden.
Ik ga dus braaf regelmatig met de auto op onderhoud. Een maand of zeven geleden kreeg ik al een hele lijst van dingen die 'in het oog gehouden' moesten worden dus toen wist ik al hoe het laat het was. En een maand geleden ongeveer was die lijst een  lijst van dingen die 'hersteld moesten worden' dus toen was de tijd daar.

Onze Mitsubishu was al 12 jaar oud en hadden we bijna vier jaar geleden gekocht met het idee dat het ding een jaar moest rijden. Langer hoefde niet, want dan gingen we misschien toch terug naar het Belgenland.
Maar dingen kunnen veranderen en nu waren we plots op zoek naar een jonge wagen die nog heel wat jaren hier zou meekunnen. Dankzij ons permanent visum konden we makkelijk een maatje groter gaan, want het is nu mogelijk voor ons een lening aan te gaan. De auto is deels spaargeld, deels lening, dus dat is handig.

Na een poosje zoeken kwamen we gisteren dus thuis met een eenjarige Hyundai Tucson.

Nog eens drie hoeraatjes voor ons PR! De schoolkosten zijn al geannuleerd en nu een jonger karretje.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten