vrijdag 12 november 2021

voordelen

 Nu we ons permanent residency hebben, proberen we ons verder goed te integreren en hoe kunnen we dat beter doen door zoveel mogelijk voordelen van de overheid binnen te rijven...???

We hebben nieuwe kaarten van Medicare aangevraagd en die kregen we eergisteren.
Medicare is hier zo'n beetje de ziekenkas en die betaalt voor ziekenzorgkosten in het publieke systeem. We hadden al Medicare, maar het was maar beperkt. We konden ermee naar de huisarts, wat basis bloedtesten laten doen en een oor laten hechten op spoed, maar veel verder ging dat toch niet.
Nu hebben we een ECHTE Medicare kaart (een groene in plaats van een gele) en daarmee worden veel meer dingen terugbetaald. Nu kunnen we echt in panne vallen, mochten we dat willen.

We gaan wel onze private ziekteverzekering houden, want de wachttijden in het publieke systeem zijn om van te huilen, maar omdat we nu Medicare hebben, wordt die verzekering goedkoper. Hiep hoi!

Wouter is ook een hele week bezig geweest met aan te sluiten bij Centrelink om zo kinderbijslag in orde te krijgen (het blijft de overheid, dus vlot gaat het nooit)
Kinderbijslag hebben ze hier in alle vormen en maten. Omdat onze kinderen gezond zijn en ons gezinsinkomen hoog, komen we enkel in aanmerking voor een korting op de kinderopvang. Omdat de kinderopvang pokkeduur is, zijn we hier al heel blij mee!

In plaats van derderangs burgers, zijn we nu tweederangs burgers en we kunnen er maar beter van profiteren. :-)




1 opmerking:

  1. Zodadelijk krijgen ze daar nog spijt dat ze jullie hebben binnen gehaald... 😉

    BeantwoordenVerwijderen