dinsdag 27 juli 2021

half open

 Straks om 1 minuut na middernacht komt er een einde aan onze harde lockdown. Er zijn een handvol besmettingen geweest de voorbije week, maar al gauw waren het alleen nog maar mensen die al gekend waren als 'risicocontact' en die al preventief in quarantaine gezet waren. Dat betekent dat morgen de scholen weer open gaan, net zoals een hoop winkels en bedrijven.
Er gelden nog wel een berg restricties en ik weet nog niet zeker welke hobbies mogen doorgaan en welke niet. Dat is nog even afwachten.

De kinderen zijn de afgelopen dagen naar school geweest, met uitzondering van 1 dag toen Joachim ziek was. Het is niet allemaal zo vlot gegaan. De leerkrachten hadden voor iedereen een 'home schooling pack' gemaakt maar dat bleek echt iets voor home schooling te zijn en niet voor 'supervision at school schooling'. Gelukkig duurde het maar een week, dus ik veronderstel dat de 'schade' wel beperkt zal zijn.

Mijn werk was behoorlijk saai met veel telefonische consultaties, maar dat gaat nu hopelijk ook wel verbeteren.

New South Wales (met Sydney) zit al een week of vier in lockdown en daar gaat het helemaal niet goed met meer dan honderd besmettingen per dag. De politiek maakt veel ruzie over wat er allemaal misloopt en vooral wiens schuld dat dan is. De Aussie premier heeft zich al openlijk verontschuldigd voor de traagheid van de vaccinaties, wat een mooi gebaar is, maar ons nergens brengt. De premier van NSW heeft om extra Pfizer vaccins gevraagd en heeft die dan van een of andere reserve ook gekregen, wat bij de premier van Western Australia recht in het verkeerde keelgat schoot en nu is daar ook weer ruzie over. Het is hier dus een soort van crisis.
Omdat het in NSW nog steeds niet goed gaat, veronderstel ik dat dit niet onze laatste lockdown was, maar voorlopig mogen we met z'n allen dus weer naar buiten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten