donderdag 21 januari 2021

op verlof!

 Ik probeer er nu maar wat vaart achter te zetten want ik weet dat we straks weer een paar maanden zullen zitten niksen (wachten). Gisterenavond zijn Wouter en ik nog bezig geweest met ons papierwerk voor de consulaire inschrijving. Natuurlijk is dat niet gewoon "Dit is ons rijksregisternummer, gelieve ons in te voeren" maar zijn het wel drie pagina's per persoon die met de hand ingevuld moeten worden en doorgestuurd samen met een berg documenten.
Gelukkig staan de meeste documenten al HEEL lang ingescand en beschikbaar op de computer en hebben we hier ook vijf grote hopen pasfoto's liggen.
Behalve de manuele arbeid ging het dus redelijk vooruit en onze aanvraag is ingediend.

Nu we toch weg zijn uit Arendonk heb ik de uittreksels uit het strafregister voor ons visum ook rechtstreeks bij het FOD justitie kunnen aanvragen en die waren verbazend wakker, want die documenten zijn er al.
Ik heb ze maar ineens doorgestuurd naar onze vertaler.

Over verloop van deze dag zijn we ook op vakantie vertrokken!!

De laatste week van de zomervakantie zijn we eventjes weg. Niet te ver, want je weet nooit met die binnengrenzen hier, die gaan sneller open en dicht dan de kaken van een piranha, dus zijn we gewoon in South Australia gebleven. 
We hebben een appartementje gehuurd in Victor Harbor. Daar zijn we al eens geweest en dat beviel ons toen wel.
Het appartement is ruimer dan verwacht en we moeten maar de straat oversteken of we zitten op het strand. Tien meter verder is een speeltuin en nog eens honderd meter verder een kleine kermis, dus dat kan eigenlijk niet beter.

Het enige minpuntje is dat we de slaapkamers niet goed kunnen verduisteren, dus onze apen gaan waarschijnlijk geen hol slapen.

Vandaag hebben we een luie namiddag gehad. Wat rondgehangen op ons terras, boodschappen gedaan, snoep gegeten, naar de speeltuin en dan uit eten gegaan. Kortom - vakantie!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten