donderdag 14 januari 2021

eerst eruit dan erin

 Weer een stap gezet vandaag. 
Ik heb een mail gestuurd (met een hoop documenten) om ons uit te schrijven uit Arendonk.

Het is niet verplicht, maar omdat we hier nu toch langer gaan blijven, gemakkelijker. Als we ons hier consulair inschrijven, kunnen ze ons voortaan hier helpen met de identiteitskaarten, paspoorten, verkiezingen... Zo de bevolkingsdingen.
Tot nu toe moesten we dat altijd vanop afstand proberen te regelen met de gemeente Arendonk en daar hadden ze NOOIT goesting in. Meestal kregen we ge-irriteerde antwoorden op onze vragen om hulp en het dringend verzoek om ons eindelijk eens uit te schrijven. Dus die springen nu vast een gat in de lucht.
Ik moet toegeven, over 12 maanden vervallen de paspoorten van de kinderen en dat hadden we nooit op afstand in orde gekregen. En nu moeten we voor onze visumaanvraag uitreksels hebben uit het strafregister en dat kunnen we nu ook buiten Arendonk om doen. Dus het is toch stilaan van de moetens.

Ik had een mailtje gestuurd naar de Belgische ambassade en die hebben een hoop documenten teruggestuurd om in te vullen - maar eerst moeten we officieel weg zijn uit Arendonk. Dat komt nu hopelijk rap in orde.

En ook al wil ik zelf helemaal niet terug, toch voelt het een beetje raar.

1 opmerking:

  1. Het voelt een beetje als definitief. Alsof je de navelstreng hebt doorgesneden. Maar een goede keuze. Het huis ook verkocht?
    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen