maandag 25 januari 2021

caches, caches, caches

 Zondag was er een hete dag voorspeld van veertig graden. Ons plan was om in de voormiddag een paar caches te scoren op Granite Island en dan de namiddag op het appartement in de airconditioning door te brengen.
Het was een strak plan en het zat goed in elkaar - alleen hebben we het totaal niet uitgevoerd.

Onze tweede cache bracht ons naar een speeltuin en daar wilden ons mannen graag blijven plakken. Het is vakantie, er is geen haast, dus lieten we ze maar doen.
Uiteindelijk was het al middag tegen dat ze de speeltuin beu waren!

Op dat moment was het nog steeds erg bewolkt, dus het was wel warm, maar niet keiheet. En daarom besloten we iets lekkers te halen op de kermis en toch maar op Granite Island te gaan wandelen.
En natuurlijk, tegen dat we aan onze wandeling begonnen waren helemaal aan de andere kant van het eiland, brak dat wolkendek open en plots was het niet-te-doen-keiheet. Er stond wel een felle wind en je zou verwachten dat het verkoelende zuidpoolwind was, maar het was in tegendeel nog warme wind ook. Er was geen spat schaduw aan die kant van het eiland, iedereen geraakte oververhit en dus had niemand nog zin om caches te zoeken.




(Er was kunst op Granite Island. Deze vond ik de beste. Wijst recht naar de oceaan.)

Uiteindelijk deden we er toch eentje (toen de toer eigenlijk klaar was en er enkele boompjes met schaduw waren) omdat die zo bijzonder was. Er hing daar een camera en het was de bedoeling dat je jezelf live op beeld bracht via de webpagina van de gemeente en dat screenshot was dan zogezegd de cache die je had.
Grappig om te doen!


Daarna moeten we nog over de hele jetty pier wandelen in de snikhete zon terug naar het vasteland.
Daar doken we dan meteen een cafeetje binnen om af te koelen! Niet dat we geen water meer op zak hadden, maar ook dat was allemaal snikheet!
Het was wel bijzonder om te zien hoe er bijna niemand meer op het pleintje was. De kermis was gesloten, de eetkraampjes waren gesloten, bijna niemand liep er rond. Het was duidelijk geen weer om buiten te komen!!

Al met al was het goed terug in ons appartementje te zijn, te douchen en verder gewoon in de airco te blijven!

Vandaag, maandag, was het weer totaal anders. Nu bleef het de hele dag bewolkt en in de namiddag regende het.
In de voormiddag zijn we terug naar Granite Island geweest om daar verder caches te zoeken! De kermis was terug vol leven en ook het trammetje reed vandaag. Dat is een iconisch trammetje dat rijdt over de jetty pier naar de andere kant van Granite Island en dat wordt getrokken door een paard. Een soort cultureel erfgoed is dat.
Nadat we onze caches gevonden hadden (sommige met moeite, andere heel snel) namen we het trammetje terug naar het vasteland. Het was wel eens leuk om te doen.
Veel toeristen die er rondliepen maakten enthousiast foto's en filmpjes van dat trammetje, ik vraag me af hoe vaak mijn kop onbedoeld op internet staat.
(het komt natuurlijk van twee kanten, ik heb ook foto's gemaakt...!)




Na de lunch gingen we dan een boottoer doen!
In de winter kan je hier naar walvissen komen kijken, in de zomer moet je het stellen met zeehonden, dolfijnen en vrachten vogels. We hadden een korte toer geboekt en maar goed ook want het was een klein bootje en het schommelde als gek. Gelukkig zat ik onder de medicatie, haha.
De zeehonden hebben we mooi zien luieren op een rotseiland en de vogels zaten in grote getalen op een ander eiland. Dolfijnen zijn heel even de boot gepasseerd, maar ze waren helaas weer gauw weg.
Toch was het wel een mooi toertje.


Intussen was het beginnen regenen. We hebben nog enkele caches gedaan vlakbij (het was echt een cache dag vandaag!!), maar daarna zijn we toch maar weer terug gewandeld.
We hebben trouwens ook twee beschilderde stenen gevonden, een initiatief van SA rocks. Eentje lag zelfs op dezelfde plaats als een cache, haha, je vraagt je af of het toeval is!
De kinderen vroegen of we ons daarvoor ook zouden inschrijven. Helaas loopt dat via facebook en daar doe ik niet aan mee en Wouter heeft het eens bekeken, maar hij zag ergens het zinnetje 'god bless america' en toen moest het voor hem ook niet meer, haha. We zullen het dus maar op geo caching houden!!

Intussen is de vakantie hier bijna voorbij.
Morgen nog inpakken en dan wegwezen. We gaan nog ergens wandelen onderweg, maar verder geen grote plannen.





3 opmerkingen:

  1. 'jetty' moeten opzoeken... Dat is dus geen nederlands woord he!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn welgemeende excuses voor dit totaal onterechte anglicisme. Het is verbeterd!
      :-D

      Verwijderen