zaterdag 3 oktober 2020

groetjes uit Wilpena

Laat op de avond kwamen er nog drie jeeps met een heel stel jongeren aan op de camping. Wij dachten dat het nu volledig gedaan was met de rust, maar ze hebben zich eigenlijk prima gedragen en we hadden een rustige nacht. Brave jeugd! :-)

 

Dingley Dell Campground was ons meest noordelijke punt. Nu reden we eventjes terug naar het zuiden voor een kampplaats in Wilpena, ook nog gelegen in de Flinders Ranges.
We waren er redelijk vroeg, maar op goed geluk besloot ik toch te polsen of we al op de camping konden rijden. We hadden hier oorspronkelijk een powered site willen boeken (waar we de motorhome kunnen inpluggen) maar dit was niet gelukt, ook niet door verschuiven van de datum (het is nu eenmaal een lang weekend met een feestdag op maandag). We hadden dus een unpowered site en de plaatsen hiervoor waren zelfs niet eens genummerd.
"Rijd er maar heen, die en die weg, en zoek maar een plaatsje."
Het klonk veelbelovend, zeker omdat we er zo vroeg op de dag waren, maar het bleek daar al behoorlijk vol te staan!! Veel mensen en veel bomen. En een jeep met een tent heeft iets minder plek nodig dan een voertuig van zeven meter, dus het was echt zoeken! Pfoe, was ik blij dat we niet zoals gewoonlijk in de namiddag arriveerden...!

Nadat we veilig ons plekje hadden, smeerden we boterhammetjes, staken we de rugzakken vol water en gingen we op wandel. Wilpena heeft enkele mooie wandelwegen en daarvan gingen we er eentje doen met twee lookouts.
Aanvankelijk was het flink druk op de wandelweg, zo druk soms dat het een beetje jammer was. Voor de meeste mensen was de eindbestemming echter een gerenoveerd oud huisje, niet veel volk begon nadien aan de klim met de lookouts. Wij natuurlijk wel! En onze stoere kinderen hebben dat heel goed gedaan!!
Toen we terug beneden waren, was al het volk plots verdwenen. We konden in alle rust onze welverdiende boterhammetjes opeten en daarna terugwandelen.

Terug op de camping gingen we dan eerst een obligaat ijsje eten en nadien was het gewoon wat schaduwzitten en een paar gezelschapsspelletjes spelen want het was best warm.
Tegen de avond sloten de kinderen dan vriendschap met de kinderen van onze buren die met tenten op trot zijn en dat eindigde in een enthousiast tikkertje rond de motorhome. Totdat het te donker werd en het buurjongetje pardoes in een andere tent rende. :-)

Het is hier best een drukke camping, ik kan ze eigenlijk niet aanraden. De voorzieningen zijn ook niet berekend op deze drukte, het is aanschuiven voor de douches en de WC's.  De zeep bij de WC's is op, de afwasbakken hebben geen stoppen,...  Ik veronderstel dat ze populair is door de faciliteiten die ze hebben (winkeltje, tankstation,...) maar het is toch niet optimaal geregeld.

Intussen blijkt ook dat onze ijskast niet werkt. :-(
Die werd nooit echt koud, maar nu met deze warme dagen blijkt dat ze eigenlijk gewoon niet werkt. Alle lichtjes branden wel mooi, maar daar blijft het dan ook bij.
We kunnen nu niemand bellen omdat we geen bereik hebben (al drie dagen niet) en er zijn wel muntjestelefoons op de camping, maar dat is ook niet optimaal. Morgen zijn we terug in de bewoonde wereld, maar ja, dan is het zondag, dus het zou wel eens kunnen dat het niks wordt met die ijskast.
De zonwering werkt ook maar half (valt altijd een staaf uit als je die opendraait, dus die staaf zit nu veilig achteraan geborgen voor die op iemands hoofd valt) en de tv werkt ook niet.
Dus we zijn niet zo happy met deze Apollo...

Maar om af te sluiten een blij nieuwtje: de maan is heel wat later vandaag en dus zien we de melkweg weer!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten