woensdag 15 juli 2020

op wandel in Berri

Het internet is te sloom om foto's te uploaden, dus voorlopig blijven het maar blokken tekst.

Vandaag zijn we in Berri gaan wandelen. Nu geo caching een nieuwe hobby is, hebben we dus altijd een concreet doel als we de deur uit gaan. The Riverland is zeker niet achtergesteld dus het ligt hier effectief vol caches.
In de ochtend hing er weer een dikke mist en dus hadden we de jongens aangekleed met een truien en jassen wat tegen de middag dan weer veel te warm bleek. We vonden al gauw twee kleine doosjes aan de Murray River en een beetje verderop was er ook een geo cache die een raadsel bleek. We moesten op een informatiebord een hoop cijfers verzamelen en zo kregen we dan GPS-coordinaten. (best nog grappige cijfers, want het ging over de prijzen (in pence) om de ferry naar de overkant van het water te nemen - 1 pence voor 1 varken, dat soort dingen)
Een beetje ruzie gemaakt met google maps omdat ik niet zeker wist hoe ik de coordinaten moest invoeren, maar uiteindelijk werden we naar de overkant van de rivier gestuurd. Even wandelen (over een brug) en uiteindelijk kwamen we bij een opvallende omgevallen boom. Het leek een ideale plaats voor een cache, maar we vonden helemaal niks. Helaas. En het was extra jammer omdat volgens het logboek online de cache vier dagen tevoren nog wel gevonden was. Dubbel helaas. Waarschijnlijk hebben we er met z'n allen overheen gekeken… uiteindelijk zijn we nog groentjes in het spel. :-)

Daarna wandelden we terug naar ons huisje, aten we middageten en toen was het volgens de kinderen heel, heel dringend tijd om naar het grote springkussen te gaan. Het leek rustig op de camping en uiteindelijk hadden we het springkussen een hele tijd alleen voor ons vijfjes wat best wel leuk was.

Vervolgens zijn we ook de minigolf gaan uittesten en dat bleek ook echt leuk. Het terrein was heel verzorgd en het was een bijzondere minigolf aangezien elke baan vier putten had volgens verschillende moeilijkheidsgraden. De bedoeling was dan van te voren een moeilijkheidsgraad te kiezen en altijd voor dezelfde kleur te gaan.
Typisch is dan om eerst voor zwart (het moeilijkste) te kiezen en als die bal dan op vijf centimeter van de gele (makkelijkste) put komt te liggen, toch maar van idee te veranderen… :-)

Er was een baan met een bewegende hindernis en andere banen lagen zonder afsluiting langs ondiep water - ze hadden zeker hun best gedaan om het leuk te maken.

Vanavond was op de camping ook een film- en pizza-avond. Er speelde een kinderfilm op groot scherm waar je gratis naar kon komen kijken en voor een kleine prijs was er popcorn+milkshake en "pizza met eigen topping" uit de oven.
We hebben natuurlijk meegedaan en het was best gezellig, alleen op de duur ijskoud. Ik vond het op zich wel een leuk evenement en omdat de dozen popcorn zo groot waren, hebben we nu nog twee volledige pizza's op overschot! Dat is weer handig voor morgen. :-)



1 opmerking:

  1. Dus eigenlijk alles op dat domein hebben jullie op 1 dag gedaan?! Ai ai. ;)

    BeantwoordenVerwijderen