dinsdag 14 juli 2020

groetjes uit Berri!

We zijn nog eens op verlof gegaan en zitten nu in Berri! Het was even nadenken voor mogelijke bestemmingen deze schoolvakantie. Er is natuurlijk gigantisch veel dat we nog willen zien, maar met de meeste staatsgrenzen potdicht zijn de opties beperkt. En het is ook niet omdat de ene week de grens open is, dat die de week erna nog steeds open is. Er is een uitbraak bezig rond Melbourne, met als logisch gevolg dat politie EN leger nu de grenzen met Victoria bewaken. Nope, je komt niet zomaar overal.
Gelukkig is SA een grote staat en is er best veel te beleven. The Riverland werd me door meerdere mensen aangeraden en dus zitten we hier nu enkele daagjes.

Vanuit ons thuis is het ruim twee uur rijden naar the Riverland dat bestaat uit een groot gebied met meerdere dorpjes rond de Murray river.
Ze telen hier fruit en we hadden het natuurlijk moeten weten: dat betekent weer quarantaine. Langs de snelweg stonden meerdere borden om fruit en groente in een grote gele container te gaan dumpen, dat mocht de streek niet in. Wij zijn doorgereden met onze appels, bananen, wortels, broccoli, tomaten, etc. Ik vind dat zo een zonde omdat gewoon weg te gooien omdat ze hier panisch zijn voor fruitvliegen of andere beestjes… Ik beloof hierbij plechtig als nu blijkt dat het ecosysteem instort door gebeurtenis X op 14 juli dat ik een donatie zal doen aan de fruittelers hier.

We hebben zonder al te veel gewetensbezwaren onderweg een stop gedaan in Blanchetown, een heel bescheiden nederzetting rond een sluis in de Murray river.
Vervolgens zijn we naar de Monash Adventure Playground gereden wat een leuke speeltuin bleek te zijn. Naar het schijnt stonden hier vroeger vooral attracties voor volwassenen, maar gezien het hoge aantal gebroken botten trok de verzekering zich terug uit het project en nu staat er gewoon kindertuig.
Er was een doolhof en daarin zou een geo cache gezeten hebben - helaas hebben we het ding niet gevonden. :-(
We hebben er een sausage shizzle gegeten als lunch! Als echte Aussies, jaja. We doen nog steeds pogingen tot integratie. We waren wel de ketchup thuis vergeten dus dat hebben we onderweg nog gekocht, dus er is nog wel wat werk aan de winkel.

Dan reden we door naar Berri, bewonderden daar een uitzicht vanop een oude watertoren en dan trokken we naar ons huisje. We hebben een klein huisje (cabin) in een typisch vakantiepark waar we anders met de motorhome zouden komen. Een speeltuin, een springkussen en minigolf - ze zijn goed voorzien voor kinderen, altijd handig.
Morgen zullen we eens wat gaan wandelen in the Riverland... En we zullen ons fruit snel opeten en in een hermetisch afgesloten zak bewaren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten