maandag 13 juli 2020

stofzuiger en dolfijn(en)

Zaterdag hebben we een nieuwe stofzuiger gekocht!

Jaja, dit is op een of andere manier het vermelden waard. Toen we naar hier verhuisden, was er een waslijst aan spullen die we opnieuw moesten kopen (ijskast/vriezer, wasmachine, microgolfoven…) waaronder dus een stofzuiger. Omdat we 2.5 jaar geleden binnen een bepaald budget wilden blijven en ook niet wisten hoe snel we weer terug gingen verhuizen, werden dat doorgaans goedkope spullen. Een stofzuiger van de Kmarkt bijvoorbeeld en wel het goedkoopste modelletje dat we konden vinden.
Nu na 2.5 jaar geeft het ding stilaan de geest en vooral de kop op de stang heeft zijn beste tijd al lang gehad. We kunnen dat niet apart kopen, nu intussen is er een groter budget beschikbaar en van terug verhuizen is geen sprake met de grenzen potdicht, dus hebben we maar een fatsoenlijke stofzuiger gekocht.
Daarom dus, het vermelden waard dat we een stofzuiger gekocht hebben.

Daarna hebben we dan nog een kleine wandeling gedaan in Port Adelaide. Deze keer niet in de natuur, maar rond de haven. Het viel goed mee, want het is niet zo dat het er vol industrie staat, het was een wandeling langs het water en de plezierbootjes.

We hebben nog geo caches gezocht en gevonden! Er lagen er toevallig drie langs de route dus daar moesten we toch eens naar zoeken.

De eerste vonden we al totaal niet en volgens de info online was er alleen nog maar een magneet te vinden en was de cache weg, maar zelfs de magneet vonden we niet. Bummer.

De tweede en de derde vonden we wel! Totaal score van 3/4 dus, niet slecht voor beginners. :-)





Onderweg vonden we ook een gele speeltuin, the Yellow Playground. 




En willekeurige dingen om op of in te klimmen.





In de haven zouden regelmatig dolfijnen zitten en inderdaad - we hebben er twee gezien!
Of: we hebben er eentje twee keer gezien, dat weten we niet helemaal zeker, want de tweede keer was aan de andere kant van het water, maar wie weet was het wel dezelfde dolfijn.
Ik heb zelfs een klein filmpje, hoe goed is dat? :-)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten