zondag 19 april 2020

zandstrand

Vandaag was er slecht weer (koud en regen) voorspeld. De regen zou vooral voor de namiddag zijn en dus hadden we het plan bedacht om in de voormiddag naar het strand te gaan.
Het strand hier is nogal klein en met stenen en razorfish misschien niet het meest ideale strand om met blote voeten in de zee te gaan. Een beetje opzoekwerk leerde ons dat er een paar kilometer verderop wel een mooi zandstrand was en dus reden we daarheen.

Aanvankelijk was het een beetje frisjes en was er weinig motivatie om in het water te gaan, maar een kwartier verder waren de jongens alweer kletsnat.
Tegen de middag reden we dan terug naar huis, beladen met zand en schelpen, om in de namiddag dan nog rustig in het huisje te spelen terwijl de regen op het dak kletterde.




In tussentijd is het hier trouwens een muizenhuis geworden!!

De eerste avond zagen Wouter en ik een klein muisje verschijnen achter het tv-meubel. Heel erg schichtig rende die af en toe eens naar de keuken en wij vonden dat grappig en schattig.

Vandaag kwamen we er dus achter dat het hier VOL muizen zit!
Op zeker moment kwam er een muisje hinkelend de woonkamer in en dat hebben we dan (heel gemakkelijk) kunnen vangen en we hebben dat beestje buiten gezet. Het had weinig zin, zo bleek, want eenmaal terug binnen zaten er DRIE tegelijk in de keuken!
Ze lijken helemaal niet schichtig meer, maar zijn in tegendeel zo brutaal als de pest. Terwijl Wouter aan het koken was, kroop er gewoon eentje over zijn broek naar boven! Ik zit 's avonds als een bange keukenmeid met mijn voeten op de salontafel, haha.
Onze dierbare voorraad koeken en snoep zit hermetisch afgesloten in de oven en de afwas blijft ook maar in de afwasmachine staan, anders blijft dat toch niet proper. Volgens de eigenares van het huis komt het door de fruitboom in de tuin (guavas) maar ze lijken het eten binnen te prefereren!

Trouwens, onderstaande foto's zijn van die hele rare en vooral hele grote plant in de tuin. Eentje overbelicht en de ander te donker - allicht - maar hopelijk is te zien hoe HOOG dat ding is en als iemand kan zeggen wat voor iets het is, dan wordt dat ten zeerste op prijs gesteld.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten