maandag 20 april 2020

coffin bay national park

Vandaag zou het opnieuw een droge dag worden en dus gingen we weer op wandel, deze keer naar Coffin Bay National Park. Ook niet zo ver van hier.

Het bleek een mooi park te zijn met opnieuw heuvels vol groen, gelegen aan het water. Helaas konden we maar een 'klein' stukje doen met onze wagen, want de meeste wegen zijn enkel voor 4WD. Je moet betalen om in het park te mogen met de auto. Dit doe je online en dan moet je ook een vinkje zetten "ik heb dit gelezen" bij de mededeling dat het park niet in een takeldienst voorziet. Met andere woorden: blijf van de 4WD wegen als je geen 4WD hebt! :-D

We begonnen onze tocht aan een (verlaten en afgesloten) camping. Deze keer konden we geen lus doen, maar was het een track en moesten we dus gewoon heen en terug. Aan het einde van onze 'heen' aten we onze boterhammetjes aan het water en dan had iedereen opnieuw genoeg energie voor de 'terug'. We hebben een kleine 8km in totaal gedaan.
Onderweg zagen heeeeel veel kangoeroekaka en emoekaka, maar de zichtbare beestjes waren vooral rupsen en krekels en zo. Pas de laatste kilometer zagen we enkele kangoeroes grazen en - heel typisch -  buiten het park en onderweg terug naar huis zagen we twee keer emoes langs de kant van de weg wandelen.

Terug bij de auto hebben de mannen hun zwembroek weer aangetrokken en hebben ze nog aan en in het water gespeeld. Modder, water en wat stenen en ze zijn weeral gelukkig.

Coffin Bay National Park is een heel mooi park met heel mooie uitzichten. Een aanrader! Zelfs met een simpel autootje.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten