zondag 8 maart 2020

Fringe!

Het Fringe festival is weer in Adelaide neergestreken!
Normaal (als in: de voorbije twee jaar) gingen we ook naar de openingsavond, maar dit jaar hebben we dat stomweg gemist. Ik wist dat de Fringe eraan kwam, maar had niet naar de startdatum gekeken met als gevolg dat een collega een maandag tegen mij zei "Wij zijn gisteren naar de Fringe geweest" en dat ik uit de lucht kwam vallen "Is die er al??"

Maar de Fringe staat er gelukkig een maand dus er is kans genoeg om te gaan. Wij zijn dan gisteren (zaterdag) met de trein naar de stad geweest en zo naar de Fringe gewandeld. Het festival bestaat uit een gigantische reeks concerten: theater, dans, muziek, acrobatie, stand up comedy, etc etc etc. Het is op meerdere locaties, maar de meeste tenten zijn wel te vinden in een groot park aan de rand van de stad. Daar zijn dan ook altijd ontzettend veel eetstandjes en ook een paar kermisattracties.

We hadden thuis op de computer eerst gezocht naar een leuke kindvriendelijke voorstelling want er is gewoon gigantisch veel keuze. Iets te veel keuze om het ter plaatse te gaan beslissen. In overleg met ons jongens kozen we voor Prehysterical, een acrobatische show met oermensen.

We waren heel mooi op tijd op het festivalterrein en toen de jongens dan de eetstandjes zagen, kregen ze heel toevallig honger. Gelukkig konden we de grote nood opvangen met een ijsje.

Daarna gingen we een paar kermisdingen doen en de kinderen renden wildenthousiast naar een molentje met draaiende theekopjes. Ze mochten erin en terwijl de molen ronddraaide, was er een meneer die alle kopjes telkens een duwtje gaf zodat ze ronddraaiden (wat een job). Joachim en Benjamin zaten te schateren en te joelen, maar Jonathan werd een beetje bleekjes en hield zich stevig vast. De meneer besloot daarop om hun kopje niet meer te laten draaien en op de duur zaten Joachim en Benjamin dan ook sip te kijken. En zo is het voor niemand goed. :-)
Gelukkig waren andere dingen beter!




Daarna was het dan tijd voor de Prehysterical show. We zagen drie oermensen op zoek naar voedsel die hindernissen moesten overwinnen en daar veel acrobatie voor nodig hadden.
De kinderen hebben nogal zitten lachen! De "met een knots op iemand willen slaan maar per ongeluk op je eigen neus meppen" humor bleek helemaal iets voor hen. Dit in combinatie met de nodige scheten en de lol kon niet meer op.
Maar het was ook voor volwassenen een leuke show hoor. Knotsen- en schetenhumor kunnen wij ook wel appreci-eren.

Buiten was er een momentje om foto's te trekken met de artiesten en er werd aangeraden om alles op facebook/Instagram/dat soort onzin te zetten, maar helaas moeten ze het hier doen met een Nederlandstalige blog. Bummer! :-D
Maar ik maak graag reclame hoor. Voor de derde keer: Prehysterical. Zeker gaan zien als je hen ooit tegenkomt. :-)



Daarna was het avond en tijd om wat festivaleten naar binnen te gooien. Joachim had goed opgelet tijdens de show en besloot alvast om coole dingen te gaan oefenen. Als dat maar goed afloopt. :-)




2 opmerkingen:

  1. Zalig.
    Ook het gewoon rondwandelen in short en t-shirt lijkt me zalig.
    Lieve grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nog steeds warm hier, al hebben we een aantal 'koelere' dagen gehad en een klein beetje regen.

      Verwijderen