donderdag 17 oktober 2019

papierplezier

We proberen weer iets in de orde te krijgen bij de overheid....

Mijn erkenning bij de RACGP is veranderd, maar dat is een onderwijsinstelling. Mijn erkenning bij het AHPRA, een overheidsinstelling, zou ook nog moeten veranderen. Ik ben daar al geregistreerd, twee jaar geleden, dus dat zou toch simpel moeten zijn. Ik had een document gevonden 'verandering van specialisatie' maar dat bleek niet het juiste te zijn. Ik ben wel geregistreerd bij het AHPRA, maar met limitaties, dus moet ik een NIEUWE registratie doen, geen verandering. Logisch??
Het kost in ieder geval tien keer zoveel en ze vragen twintig keer meer documenten. Logisch dus.

Heb ik hier weer een aanvraag die - niet gelogen - 20 pagina's lang is.
Hier en daar kan ik een vraag overslaan omdat ik al een nummer ben bij het AHPRA. Zo hoef ik mijn identiteit niet meer te bewijzen. Oef! Diploma's daarentegen... hebben ze weer kopies van nodig. Bewijs van stage... ook weer documenten nodig.
Ik hoop dat ze kopies van kopies ook willen aanvaarden.

Op pagina 9 kom ik in de problemen.
Is Engels mijn eerste taal geweest de afgelopen vijf jaar? Nope. Dan moet ik mijn Engelse (on)kunde bewijzen via een pathway. Voor alles is minstens enkele jaren studie nodig in een erkend land... met anderhalf jaar werk in Australia kom ik er niet. Ik moet een Engels examen gedaan hebben.
Ik heb een Engels examen gedaan! Twee keer zelfs (doordat het eerste vervallen was) in Brussel. Laatste keer: September 2015. Ook vervallen dus.
Is mijn resultaat minder dan twee jaar oud? Nee.
Als het meer dan twee jaar oud is, gelieve te bewijzen dat u binnen 12 maanden na het examen ofwel een studie ofwel voltijds werk begonnen bent in Engelstalig gebied. Euhm.....

Gaan die mannen nu echt menen dat ik dat examen opnieuw moet doen??
Gaan ze er vriendelijk overheen lezen??
Is het misschien toch nog een ander document dat ik moet invullen??

Spannend, spannend, spannend!
(ik hoop op het laatste)

Twee zinnen veranderen op de website van het AHPRA gaat niet zonder slag of stoot en zal niet voor morgen zijn....



1 opmerking: