donderdag 17 januari 2019

nog meer stoom


Vandaag stond er nog een ander vulkanisch geiserpark op het programma en dat was dit van Wai-o-tapu. Hier hadden ze een speciale geiser die ze elke ochtend om 10u15 artificieel de lucht in lieten gaan en die spectaculair hoog zou kunnen.
Het bleek nog een heel gedoe om hier te geraken.
Eerst moesten we naar het visitor centre rijden, aanschuiven en parkeren. Daar moesten we dan ticketjes kopen en vervolgens opnieuw de motorhome in, even verder rijden, aanschuiven en parkeren en daar was dan die geiser. Het was een stralend zonnige dag en aldus druk.
We kregen eerst een beetje achtergrondinformatie, daarna werd een product over de geiser heen gekapt (vraag me niet wat het was) en na een hoop geschuim was daar dan een hoge waterstraal. Het duurde niet zo lang en was ook minder spectaculair dan verwacht en persoonlijk vond ik het een beetje te veel gedoe voor wat het waard was. De geisers van Te Puia zijn misschien minder hoog, maar veel mooier - vind ik persoonlijk.

Sommige mensen trokken nog wat foto's, maar de meerderheid sprong weeral in hun auto.
Terug naar het visitor centre met z'n allen want er waren een paar wandelingen te doen en die vertrokken allemaal daar. We namen onze tijd, maar niettemin was het nog altijd druk toen we terug aankwamen.
Er zijn drie korte toeren die je tot een lange lus kon combineren en die hebben we dan gedaan. Het was wel een indrukwekkend park!
Er waren pruttelende poeltjes van water of modder en ook een meer dat constant stoom leek af te laten. Er was een gifgroene poel en afschrikwekkende spelonken in de grond waaruit dan stinkende dampen kwamen. De poorten naar de hel!
Wai-o-tapu bleek groter dan Te Puia, maar was helaas ook drukker (hoewel dit een bias door het goede weer kan zijn). Het was in ieder geval weeral een bijzonder landschap!!

Daarna reden we dan door naar een recreatiegebied aan lake Taupo waar we vrij mochten kamperen. Ik was een beetje zenuwachtig dat er misschien geen plaats meer zou zijn (want gratis) maar er is hier een gigantische weide dus er is plek zat. Verder is er niks te zien, we moeten het volledig op eigen voorzieningen doen.
Nu zitten we hier vlakbij een meer omgeven door bergen en het is heel mooi en zalig rustig. De kinderen zijn natuurlijk in het water gaan zwemmen en hebben een kiezelzandkasteel gebouwd. Het is van het goei leven hier!




2 opmerkingen:

  1. Hoe maak je iemand jaloers.
    Zalig
    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yay! Ik vond het park van Wai-o-tapu ook veel indrukwekkender dan de "speciale" geiser ervoor ^^ Veel plezier daar :D

    BeantwoordenVerwijderen