dinsdag 15 januari 2019

glimmende grotten


Vandaag stond een bezoek aan de Waitomo caves op het programma en zoals dat  meestal gaat bij grotten zijn er dan meerdere grotten te bezoeken en meerdere activiteiten te doen.
Wij hadden voor een eenvoudig en kort programma gekozen met een glimwormengrot en een bootje (we zullen later wel eens terugkeren voor de meer avontuurlijke tochten doorheen het water).

We hadden een jonge gids die er aanvankelijk niet zo heel veel zin in leek te hebben - hij vertelde zijn grapjes alleszins alsof hij ze al honderd keer had verteld (wat waarschijnlijk ook zo was) - maar nadat er vanuit de groep meerdere vragen kwamen, leek hij zich meer gewenst te voelen en klaarde zijn humeur op. Met z'n allen zongen we "Twinkle twinkle little star" in een pikzwarte grote grot en zagen we bovenaan inderdaad de eerste wormpjes blinken (de kinderen kenden de tekst trouwens beter dan ik).
We hebben de voorbije maanden al meerdere grotten bezocht en de uitleg over stalactieten en stalagmieten kenden we dus al, maar niettemin blijft het allemaal fascinerend om te zien. Achteraan in de grot zaten er dan meerdere glimwormen verstopt en dan konden we ook hun 'vislijnen' zien waarmee ze op insecten jagen (beetje zoals spinrag). Indrukwekkend!

Hierna wandelden we nog een stuk verder en kwamen we bij de ondergrondse rivier. Het was pikdonker en spannend om zo met weinig licht in een bootje te stappen (Joachim klemde zich vast rond Wouter zijn nek), maar absoluut de moeite.
In volmaakte stilte, enkel het gedrup van water, dobberden we door een grot propvol glimwormen en doordat het plafond zo laag kwam, kon je ze bijna aanraken. Machtig en heeeeeel erg mooi!!!!!
Mocht je ooit toevallig in de buurt van Waitomo komen, ik kan het aanraden.

Eenmaal buiten bleek het weeral te plenzen. We waren nog van plan geweest een wandeling te doen doorheen de omgeving, maar besloten toch maar naar onze volgende camping te rijden.
Dat bleek uiteindelijk een goede beslissing, want toen we hier eenmaal waren bleek de camping vol dino's te staan en bleek ook dat er een verwarmd binnenzwembad was! Nadat de jongens dus hun deskundige commentaar gegeven hadden op alle beesten brachten we nog een uurtje door in het zwembad. Dat is nu eens vakantie!



Onderstaande foto's zijn digitale kopies van foto's die ze van ons getrokken hebben voor een groen scherm! :-)
(de laptop panikeert nogal op mijn eigen foto's, dat lukt voorlopig allemaal niet)



1 opmerking:

  1. Leuk!!!!! Klinkt echt als de moeite. Wie weet. Ooit.
    Heerlijk een binnwnzwembad op de camping. Inderdaad een uitkomst bij minder weer. Hier zeggen ze altijd. Slecht weer bestaat niet. Slechte kleding wel. Daar kun je het mee doen als je doorweekt bent. ��
    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen