maandag 14 januari 2019

een zonnemirakel in Middle-earth


Vandaag waren de weergoden ons uitzonderlijk goed gezind...
's Morgens was het een beetje aan het miezeren, maar onderweg begon het te regenen en even later echt te plenzen. We stopten even aan een bakker en waren daar nog getuige van een kop-staartbotsing door het natte wegdek. Kortom, het was hondenweer.

We hadden vandaag geboekt om naar Middle-earth te gaan en dan wel specifiek naar Hobbiton. Hier in Nieuw-Zeeland is natuurlijk heel wat te bezoeken en bezichtigen rond de LOTR films. Op zoek naar iets dat ook leuk was voor kinderen en niet onbetaalbaar duur, hadden we besloten naar Matamata te rijden en daar dus Hobbiton te bezichtigen. Dit moest (zeker nu in het hoogseizoen) op tijd gereserveerd worden en er was dus helaas geen sprake van dat we de tour konden verplaatsen door het slechte weer (op het moment van reservatie twee weken geleden waren er al ontzettend veel tijden volgeboekt).
We waren een uur te vroeg en aten boterhammetjes in de motorhome terwijl de regen tegen de ruiten kletterde en er op miraculeuze wijze ook een plas op de vloer verscheen - we konden de oorzaak van het lek niet vinden.
We haalden al het regengerief boven en pakten iedereen goed in. Ik had nog ruzie met Jonathan omdat die per se zijn short en sandalen wilde aanhouden en liet hem uiteindelijk maar doen.

We haalden onze tickets, stonden te wachten voor de shuttlebus.... En er verschenen enkele zonnestralen! Het was nog tien minuutjes met de bus en toen we uitstapten was er een stralende zon! Een paar minuten verder was het al zweten en puffen zonder zonnebrillen, petjes of zonnecreme. Wat zijn we toch amateurs! En Jonathan was de enige die op dit weer juist gekleed was...!

Hobbiton zelf was helemaal de moeite. Ik wist niet zeker wat ik kon verwachten - een paar holen in de grond zeker? - maar het bleek een heel uitgebreid terrein te zijn met veel (lege weliswaar) hobbithuisjes met bijbehorende aankleding zoals tuintjes, waslijnen, brievenbussen, etc. De partyboom en partyweide waren er, een vijvertje, een watermolen... Er was ontzettend veel oog voor detail en het was echt chic om in rond te lopen!
De gids had intussen nog een hoop weetjes te vertellen zoals trucjes om de huisjes groter of kleiner te doen lijken, plaatsen waar bepaalde stukken gefilmd waren of gewoon rare anecdotes zoals een nepboom waarvan ze alle blaadjes handmatig opnieuw gekleurd hadden omdat de regisseur niet tevreden was met de tint groen.
De jongens hielden zich kranig ook al kenden ze niks van Hobbits en poseerden gewillig bij enkele huisjes.
Op het einde van de toer kregen we een beker alcoholvrij gemberbier waarover de meningen wat verdeeld waren (ik vond het echt niks) en gingen we weer de bus op.

Onderweg werd het bewolkt en toen we uit de bus stapten was het - ik zweer het - echt keihard aan het gieten en moesten we rennen over de parking om uiteindelijk toch kletsnat te zijn.
Echt... onze twee uur Hobbiton waren de zonnigste twee uur van de hele dag!!

Nadien reden we door naar onze volgende camping en nu is het gelukkig ook weer droog en zelfs niet meer bewolkt dus zien we misschien wat sterren.
Morgen doen we glimwormgrotten!!





2 opmerkingen:

  1. Klinkt super leuk. Hopelijk blijft het voor de rest van de vakantie droog. Een foto van een glimworm zou ik wel tof vinden. Vroeger zag ik ze vaak in Spanje bij een avondwandeling. Daarna nooit meer gezien.
    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hobbiton <3 <3 <3
    En hahaha, het Nieuw-Zeelandse weer, hilarisch toch :D Zolang het alles zo mooi blijft timen gaat het goed, toch? ;)

    BeantwoordenVerwijderen