dinsdag 4 december 2018

stoefen over de kinderen

Aha, we zijn weer trots!

Vanmorgen hadden we afsluitend oudercontact op school en de juf had niets dan goed nieuws voor ons. Jonathan en Benjamin zitten helemaal op schema na hun jaartje Intensive English! Ze kunnen wat ze moeten kunnen en zelfs nog beter, de juf verwacht geen problemen in de 'gewone' school.
Na de zomervakantie kan Jonathan gewoon naar het 3e en Benjamin naar het 2e, perfect volgens planning. Ik had wat schrik dat ze met dat intensieve Engels gewoon onderwijs zouden missen, maar volgens de juf is dat niet zo.
Ze had van allebei een hele map vol teksten, leesopdrachten, schrijfopdrachten enzovoort en ze kwam met een hoop cijfertjes en niveauberekeningen af die voor mij persoonlijk niet veel betekenden. We zullen de juf maar vertrouwen dat ze haar job kent en dat de mannen bekwaam zijn.

Ik vond het wel grappig te horen dat ze trots was dat het gebruik van de verleden tijd in het Engels zo goed gaat, met de onregelmatige werkwoorden en zo.
Met Nederlands gaat dat juist hard achteruit. Het zullen misschien communicerende vaten zijn in hun brein. :-D

Intussen hebben de jongens ook al 3 dagen doorgebracht op hun nieuwe school, Karrendi, als proefdagen. Gelukkig is dat goed meegevallen anders hadden we weer een andere school kunnen zoeken…!

De eerste dag kwamen Wouter en de jongens er 's morgens aan met de fiets en bleek het geen school te zijn. Pedagogische studiedag!! Ik kreeg bijna een hartaanval toen ik het hoorde - kunnen die scholen nu niet een keer fatsoenlijk communiceren met mekaar?? Al die stress en zenuwen voor niets...
Maar de tweede poging (dag nadien) lukte het wel en gelukkig hadden de mannen er een fijne dag.

Na drie proefdagen heeft Jonathan al een BFF opgeraapt en wist hij ook te melden dat choco op de boterham wel toegelaten is in Karrendi (in tegenstelling tot de school waar ze nu gaan) dus het zal volgend jaar een vooruitgang zijn op alle vlakken, haha.

"Jullie mogen trots zijn," zei de juf - dus dat zijn we ook.
En dankbaar dat we zulke slimme en gemakkelijke kinderen hebben die dit hele avontuur aankunnen!

1 opmerking:

  1. Je kunt zeker trots zijn op de kinderen. Ook als ze wel buiten de lijntjes zouden kleuren moet je trots zijn.
    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen