donderdag 22 november 2018

weekendverslag 2

Zondag op kangaroo island was een bijzondere dag want onze Benjamin was jarig!
Zeven jaar werd ons schaapje en dus werd de dag ingezet met cadeautjes en kaartjes. Onze held had nog nooit zo'n hete verjaardag gehad - het werd 33 graden die dag!



Daarna werd het terug ons boeltje inpakken en bezochten we met z'n allen een roofvogelshow. Deze begon (logisch toch) met een uitleg over de lokale gevaarlijke spinnen en slangen.


Vervolgens konden we heel wat lokale vogels van dichtbij bekijken en ook op de arm laten zitten.
Een kleinere vogel was heel zenuwachtig en wilde haar trucjes niet doen. De trainer vond waar het probleem zat. Een klein, zwart plekje heeeeeeel hoog in de lucht was een roofvogel die haar in de gaten had. Nou daar had je scherpe ogen voor nodig hoor…




Een beetje verder was Seal bay met heel hele hoop zeeleeuwen op het strand. Het was dus een warme dag en dat was aan de beestjes te merken. Luiuiui! Ze lagen er met z'n allen te maffen en behalve bij wat jongere dieren zat er geen beweging in. Of wel. Als er eens een hogere golf kwam, schoven ze wel een metertje verder door op het strand.




Daarna was het picknicktijd en werden we bijna zelf opgevreten door de vliegen. Wat een lastige beesten zijn dat toch!
Gelukkig wist Harm de perfecte manier om de beesten weg te jagen en tegelijk wat verkoeling te vinden: een waterpistolengevecht!!







Needless to say dat de kinderen het geweldig vonden en dat we nadien hun kleren konden uitwringen. :-D

Het werd al tijd om terug te vertrekken dus moesten we terugrijden naar de ferry en dan weer helemaal naar huis. Broer en co reden de andere kant uit.

Omdat we er zondag geen tijd voor hadden gehad, kreeg Benjamin op maandag zijn taart met kaarsjes en kon hij zo nog wat extra zijn verjaardag vieren!
Benjamin was trouwens de laatste van onze bende - iedereen is hier down under jarig geweest nu!



 



2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd.
    Tijd vliegt.
    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch ook weer een speciaal moment in jullie Aussie leventje. Proficiat en gelukkige verjaardag Benjamin!

    BeantwoordenVerwijderen