woensdag 21 november 2018

weekendverslag 1

We hebben een bijzonder weekend achter de rug want we hadden weer bezoek! Broer, schoonzus en hele aanhang van schoonzus deden een toer down under en waren zo vriendelijk om ook bij ons in de buurt te passeren. Omdat Mawson Lakes nu niet per se een to do is, hadden we afgesproken samen op weekend te gaan naar Kangaroo Island.


Omdat de bezoekers met hun campervans aan het rondtrekken waren, hadden wij een klein huisje geboekt op dezelfde camping.
Deze camping lag helemaal in het westen van het eiland (waar echt geen kat woont) en zat dus vol beestjes. De kangoeroes en wallabies huppelden er vrolijk rond, ganzen waggelden in de weg en de bomen zaten vol koala's!! Ik had nog nooit een koala echt in actie gezien (doorgaans zitten die te slapen en zie je hooguit een uitgestoken armpje om nog eens blaadje af te trekken) maar daar kropen ze 's avonds gewoon rustig rond. Je zag ze soms effectief naar een andere tak springen. Ik wist niet eens dat koala's konden springen, haha.
En lawaai dat die maken!! Je moet het eens opzoeken op youtube, ze maken echt zo'n varkensachtig geluid en geknor en LUID! Ik dacht al dat die vogels lawaai maakten, maar koala's zijn echt nog veel erger. Als je er 's nachts een paar keer wakker van wordt, is de lol er wel af en krijgen de beesten toch veel minder punten voor schattigheid.


Zaterdag deden we met het hele gezelschap DE attracties van de westkant van het eiland. We bezochten de Admiral's Arch met de schattige zeeleeuwen.



Daarna deden we de winderige Remarkable Rocks.




(verlegen echidna)

Een wandeling in Flinder's National Park (vol vliegen! die vergalden het plezier wel wat) en tot slot gingen we nog koala's zoeken in Hanson Bay.
Daar zagen we heel erg veel exemplaren en ook enkele met kleintje! Als er een ding lastiger is dan een koala leuk trekken hoog in een boom, dan is het een koala met kleintje leuk trekken hoog in een boom. Maar het is af en toe toch gelukt!




het zwaaaaaare leven van een koala




2 opmerkingen:

  1. Amai,
    ziet er weer mooi uit en bedankt voor de leuke attentie die ik hier op het werk heb ontvangen. Dat was wel even verschieten hoor, helemaal van down under komt dat hier zo maar aanwaaien. En dan de tekst op de enveloppe ivm gevaarlijke produkten en een authentieke handtekening van de wouter (denk ik toch), tof, bedankt.
    Als er nog eens een quiz is, doe ik zeker terug mee. Vele groetjes ginder van de anonieme quizzer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aaach. Super leuk!
    Toch leuk dat je een Koala al minder schattig gaat vinden.
    Altijd leuk om bezoek te ontvangen.
    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen