donderdag 28 juni 2018

WK-gekte

De Socceroos (ja, zo heet de nationale voetbalploeg hier (roo is Aussies voor kangoeroe)) liggen uit het WK, maar niemand lijkt er echt van wakker te liggen.

Op de nationale feestdag zag je hier overal Aussie vlaggen wapperen en versierde wagens rondrijden, maar daar is nu absoluut geen sprake van. Het helpt natuurlijk ook niet echt dat alle matchen hier in het holst van de nacht worden gespeeld. Op de radio vroeg een presentator zich luidop af of hij nog een dutje zou doen voor hij de wedstrijd live zou kijken of dat hij misschien beter zou proberen ineens wakker te blijven. Zijn co-presentator antwoordde lachoniek dat hij gewoon de nacht zou doorslapen.

Er zijn zeker voetbalfans, maar over het algemeen houden de Aussies meer van hun eigen Australian Football, beter bekend als footy. Ik heb zo een keer een match proberen te volgen (in het kader van een poging tot integratie), maar zelfs met het internet erbij waren de regels redelijk onbegrijpelijk.
In ieder geval heeft elk dorp zijn eigen footy club, zijn er stickers te verzamelen van footy spelers, spelen alle kinderen footy op zaterdagnamiddag en alle mannen footy op zondag met hun maten.
In een potentieel WK Australian Football zullen de vlaggen zeker wel verschijnen en zullen de Aussies vast goed scoren - vooral door het gebrek aan enige noemenswaardige concurrentie. ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten