donderdag 5 juli 2018

nieuw huisje

Jaha, de verhuis is vlot verlopen. Er was nog geen blogje verschenen omdat we nog geen internet hebben dus dit is een snel-tussen-patiënten-door-op-het-werk-berichtje.
(en merk op dat ik met dit authentieke Aussie toetsenbord wel een ë kan produceren!)

Het was een typisch Aussie verhuis met hulp van twee verhuizers die een half uur te laat kwamen en ook immigranten bleken te zijn, hihi.
Ze presteerden het om twee planken van Jonathan zijn bed te vergeten in de vrachtwagen, maar kwamen deze 's avonds nog brengen zodat dat arme schaap toch nog een bed had in zijn nieuwe kamer.

De kinderen zijn een hele dag bij mijn medeklarinettiste Allison geweest en ze hadden het heel erg naar hun zin. Benjamin vroeg naderhand of ze nog een keer mochten gaan als we weer moeten verhuizen. Een goed teken, alleen hoop ik wel dat we nu de eerste maanden gewoon hier kunnen blijven! Ook Jonathan heeft al gevraagd wanneer hij nog eens terug mocht gaan.
Ik ben supertrots op de mannen dat ze zich zo goed kunnen behelpen in het Engels met iemand die ze eigenlijk niet kennen!! Allison staat bovenaan onze lijst van babysitters nu! (een lijst die verder nog behoorlijk leeg is)

Het huis valt heel goed mee, we hebben plots een zee van ruimte en het begint al te kriebelen om half de Ikea leeg te kopen.
Ik zal me wel eens bezighouden met foto's als we terug internet hebben. Voorlopig is dat nog een enorm geprul en gedoe omdat we geen NBN kabel hebben aan ons huis, alleen ADSL en de NBN wordt pas rond september ongeveer gelegd. Onze oorspronkelijke provider beweerde eerst dat ons contract niet naar ADSL veranderd kon worden, dus gingen wij naar een nieuwe provider, maar nu beweert die eerste natuurlijk dat het wel kan gewijzigd worden - dus voorlopig is het een soep.

Natuurlijk valt de zin "waar is [insert object] gebleven??" nog heel regelmatig, maar eigenlijk is ons nieuwe huis al goed opgeruimd en zijn alle dozen en koffers alweer leeg. Dit was onze 4e verhuis op 6 maanden tijd - oefening baart kunst!

Nu moeten we ons oude huurhuis nog netjes afgesloten krijgen, want we kregen al opmerkingen over gaten in de muren die wij nu per toeval NIET veroorzaakt hebben. Dit in combinatie met een dubbele afrekening van het waterverbruik en slechte communicatie over onderhoud van de tuin zorgt voor een druk mail- en telefoonverkeer. :-)

2 opmerkingen:

  1. De Busser Katrin8 juli 2018 om 21:20

    Bram vond het supergrappig dat de arme Jonathan misschien wel op e grond moest slapen. Zijn bed wou hij niet afgeven. Al een geluk dat het in orde is gekomen. In elk geval heel veel plezier en geluk in jullie nieuwe huisje en hopelijk de eerste jaren geen verhuizen meer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel geluk in jullie nieuwe woonst.
    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen