maandag 23 april 2018

woensdag hoogdag

Woensdagochtend was het dan spulletjes bij mekaar pakken, alles de koffer van de auto in en met de hele boel weer op pad!
Voor we het huisje vaarwel zegden, profiteerden we nog even van de appelbomen die er in de tuin stonden. Ons jongens konden hun eigen, verse Tasmaanse appeltjes plukkken!

 


Terug een eindje rijden over de kronkelwegen, deze keer naar Tahune. Daar waren een paar bijzondere wandelingen te doen, onder meer een soort skywalk en dat wilden we zeker proberen. Dit bleek ook vrij toeristisch te zijn. Wij waren er in de voormiddag en toen was het nog betrekkelijk rustig, maar toen we in de namiddag vertrokken werden er letterlijk busladingen toeristen afgeleverd.

De eerste wandeling die we deden was naast de Huon rivier. Gekend voor zo'n grote bomen (Huon pine trees) die kennelijk geweldig hout zijn en dus zowel vroeger als nu ijverig worden gekapt.

 
 
 

De tweede wandeling was de skywalk! Deze keer konden we dan toch ook de bovenkant van de bomen bewonderen.


Het einde van de skywalk was wel eng... Zoals je kunt zien op de foto is er geen ondersteuning voor het laatste deel dus dat platform hangt daar gewoon te bengelen.
Het uitzicht was de moeite, maar ik stond zelf toch ook te zweten. Dat ding ging echt kilometers op en neer!




Zicht op de Tasmaanse wildernis - werelderfgoed!

Nog een derde wandeling! Deze ging opnieuw langs de oevers van de Huon met halverwege twee hangbruggen, een over de Huon river en de andere over de Picton river.
De jongens vonden het allemaal geweldig.

 
 
 
 
 
 


Daarna was het alweer tijd om verder te rijden naar Launceston. Daar stond een ander huisje op ons te wachten!

1 opmerking: