zaterdag 17 februari 2018

fringe festival en rode auto

Gisterenavond hebben we nog iets leuks gedaan want we zijn naar de openingsavond van Adelaide Fringe geweest. Dat is een festival in de stad dat ongeveer een maand duurt met muziek, dans en theater. South Australia gaat er praat op om DE festivalstaat te zijn, dus we moeten hier toch af en toe iets van meepikken.
Voor de openingsavond was een van de grootste straten verkeersvrij gemaakt. Het stond er vol etenskraampjes en tussendoor kwamen meerdere groepjes optreden als een soort voorproefje of reclame van hun volledig programma. We gingen er met de trein heen want dat leek ons het gemakkelijkste en was ook maar een kwartier rijden.
Het was even zoeken bij de kraampjes voor we iets vonden dat de jongens durfden proberen (het was vooral Aziatisch eten) en het eindigde uiteindelijk met fish and chips. Daarna zagen we een paar optredens van dansers en zangers met tussendoor entertainment voor de kinderen. We maakten het niet te laat, want Joachim begon al gauw te geeuwen, maar het was toch zeker de moeite! Misschien dat we een van de komende weekends nog wel iets gaan kijken.

En vandaag hebben we dan eindelijk een auto gekocht!

Een rode. En hij heeft vier wielen en een stuur.
Ik weet niet zeker hoe we het geflikt hebben, maar we hebben toch een of andere deal uit de wacht gesleept. Een garage had dus een financieel plan opgesteld dat belachelijk was en dat had ik hen als dusdanig maandag ook laten verstaan. Hun voorstel was dan een ander plan voor een andere auto en dat kregen we een dag later per mail. HOE ze het klaarspelen is me een raadsel, maar we zouden dan minder afbetalen per week, maar uiteindelijk een duurdere auto kopen. Straf. Ze verzinnen dus eigenlijk maar wat.
Niet dus.
We reden vandaag naar een ander filiaal van dezelfde keten omdat we daar een auto online hadden gezien die ons goed leek. De auto bleek echter te klein, dus we waren voor niets gekomen. De verkoper daar probeerde ons nog iets anders te laten testen, maar die wagens hadden we online al gezien en vielen buiten budget. Ons budget hier is om te reizen, niet om auto's van te kopen (dat hebben we niet zo uitgelegd, maar het is wel zo). Uiteindelijk vroeg de verkoper dan welke auto we oorspronkelijk hadden willen kopen op afbetaling en zei hij dat die misschien ook wel laag genoeg geprijsd was om meteen te kopen. Dat zou inderdaad kunnen, ware het niet voor al die extra kosten die erbij komen voor registratie en zo... Tja, dan kon de prijs van de auto misschien wel wat lager...
Dus nu hebben we dezelfde auto die we vorige week zouden kopen op afbetaling, vandaag rechtstreeks gekocht. Voor een veel lagere prijs dan de afbetaling en voor een lagere prijs dan ie oorspronkelijk was. De andere garage had ons ook korting gegeven, maar nu is er nog een paar honderd dollar extra af. Vraag me niet hoe we het gedaan hebben.
Maandag komen ze de auto thuis brengen. Een rode Mitsubishi van 9 jaar oud met drie jaar garantie en drie jaar pechverhelping, dus vermoedelijk valt het ding de eerste drie jaar nog niet uit elkaar.
Eigen auto kopen: gelukt!😁😁😁

3 opmerkingen: