zondag 18 februari 2018

een zozo zoo

Onze Jonathan wilde nog eens een dierenpark doen en omdat er hier aan diertjes geen gebrek is, gingen we vandaag naar Monarto Zoo.

En over onze Jonathan gesproken, kijk eens wat hij vrijdag op school gekregen heeft:



Dat is niet zomaar een vodje papier, maar een echt geplastificeerd diploma met handtekening van de juf en sticker van de directeur.
Als dat kind niet goed bezig is, weet ik het ook niet meer. Wij zijn heel erg trots!!

Dit zijn nog enkele fotootjes van het festival eergisteren:






En vandaag gingen we dus naar Monarto Zoo. Het was toch wel een uur rijden en dat is duidelijk het maximum voor ons jongens. Even acht uur rijden naar Melbourne staat dus voorlopig niet op de planning!

Monarto is een open space zoo. Het lijkt wat op de Beekse Bergen, alleen hebben ze veel minder dieren en is de ruimtelijke uitvoering minder geslaagd. De zoo is van oppervlakte heel groot en je kunt ofwel een bussafari doen ofwel enkele wandeltochten maken.
Ons plan was om eerst te wandelen en dan met de bus de terugweg te doen, maar de wandelwegen vielen tegen. Ze waren heel mooi aangelegd tussen de bossen, maar er waren amper dieren te zien (behalve dan ontzettend veel mieren). Hier en daar waren er uitkijkposten, maar dan was het nog heel erg turen in de verte om enkele diertjes te spotten.
Het was heel anders voor de bussafari, want de bussen reden gewoon tussen de dieren door. Het duurde dus niet zo lang of we stopten aan een halte en deden gewoon het hele park per bus. :-)






Het was een fijne dag, maar ik zou Monarto Zoo niet heel hoog op de lijst zetten om te bezoeken, tenzij je graag wandelt tussen mieren en graag dieren bekijkt vanuit een bus natuurlijk. :-)


3 opmerkingen:

  1. en: jullie zijn gewoon beter gewend kwestie van dieren denken we ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die mieren zijn niet zo geslaagd. Bloeit de wattle tree al? Voor de geuren zou ik wandelen.
    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen