donderdag 25 januari 2018

yoga - Duitsland - ongewenst bezoek

Vanmorgen zijn we de inschrijvingspapieren gaan afgeven op school en hebben we uniformen gekocht.
De secretaresse nam onze papieren door en had toch een opmerking: "Hebben jullie geen noodnummers van familie of vrienden?" Nee, wij zijn zielig. :-) (of is iemand vrijwilliger om 's nachts opgebeld te worden als een van de mannen een gat in zijn hoofd valt?)
Daarna konden ons jongens even een t-shirt passen (netjes in een apart lokaaltje) omdat ik geen flauw benul had van hun Australische maten. Een 4 en een 8, zo bleek. Een t-shirt en jasje zijn verplicht te kopen, een hoedje krijgen ze en voor shorts en broeken mogen we kiezen zolang het maar navy blue is en geen jeans. Voor het gemak heb ik toch maar een aantal shorts van school gekocht. Ik heb de mannen een modelletje laten kiezen zodat ze toch enig gevoel van inspraak zouden hebben.

Gisteren hadden we trouwens alle papieren van school nog eens doorgenomen en gelezen dat ze elke dag een kwartier mindfulness doen en een kwartier yoga. Wie weet gaat het ons mannen tot rust brengen! (een mens kan maar hopen)
Anderzijds hechten ze totaal geen belang aan de inhoud van de brooddoos, daar ligt niemand van wakker. In hun andere school was snoep verboden en fruit verplicht op woensdag, maar hier maakt het niet uit. (dat hebben we de jongens dus niet verteld)

Hierna was het gewoon werkendag en ik moet zeggen dat het daar loopt als een trein. Mijn agenda zat al elke dag propvol en regelmatig krijg ik de vraag of ik er nog iemand tussen kan 'squezen'.

Gisteren had ik mijn eerste social event, namelijk een gesponsord etentje van twee specialisten die zich in de regio komen vestigen.
De uren waren echt bizar. In ons apenland begint zoiets om 8u 's avonds wat voor iedereen te vroeg is en duurt het tot middernacht of later. Hier begon het om half 6 en om 8u 's avonds was het afgelopen. Nice!! Sommige gewoontes zouden echt hun weg overseas moeten vinden.... (andere dan weer niet... zoals de enorme wachtlijsten die ze hier hebben!)
Het was best gezellig. Iedereen die ik sprak vond het raar dat ik helemaal vanuit het apenland was gekomen. Wat had ik hier eigenlijk te zoeken? En is dat hetzelfde als Duitsland? Of spreek je dan Duits? Oei, nee?? Wat kan het allemaal ingewikkeld zijn! Lol!!

Om af te ronden nog een fotootje van een bezoeker die gisteren tegen het raam plakte (vingers erbij ter referentie)



Liever deze meneer dan de kookaburra die hier soms om 5u in de ochtend voor het raam zit te lachen.
Dat is niet erg bevorderlijk voor mijn standaard ochtendhumeur... :-D



2 opmerkingen:

  1. Heerlijk :) Nog foto's van de jongens in uniform?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Iel. Ik zou toch de Kookabura verkiezen. Het zijn perfecte tijden voor een party.
    We kunnen het gaan introduceren?
    Vast veel succes met de verdere voorbereiding voor school.
    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen