zondag 17 maart 2024

school stuff

 Vrijdagochtend hadden we met Jonathan en Benjamin een afspraak in hun nieuwe school.
Papierwerk tekenen en vakken kiezen. Ze kregen elk een agenda (heel chic ding hoor) en een schoolpet om te sporten. Ik weet niet waarom we die pet krijgen, de rest van het uniform zullen we gewoon moeten kopen! lol
Ons jongens kunnen kiezen uit twee talen: Japans of Spaans. (Heel wat nuttiger dan het Duits van hun huidige school! Waar is Duits nu goed voor?) Een keuze is verplicht in jaren 7 en 8. Nadien mogen ze dat vak laten vallen (als in: vervangen door iets anders), maar als ze volhouden tot jaar 11/12 kunnen ze mee op buitenlandse excursie! Stel je voor om zo drie weken naar Spanje te gaan... Vanuit Oz is dat een gigantische trip!!
Ze kunnen ook kiezen tussen kunstvakken. De laptops worden voor hen geregeld en een locker krijgen ze ook nog.

Er bestaat hier ook zoiets als een klastitularis.
In hun huidige school heet dat 'homegroup teacher' want hun kernklas is hun 'homegroup'.

Deze school ligt in Golden Grove en heet Golden Grove High School.
Hun kernklas is dus een 'grove' en deze heeft een 'grove teacher'. ... What's in a name??

Na de praktische zooi kregen we ook nog een korte rondleiding.
We hadden de opendeuravond meegedaan, maar deze keer bleven we gewoon vlakbij het gebouw voor jaren 7/8 en dat was minder overweldigend. Alle klassen van jaar 7 zitten op de eerste verdieping, de klassen van jaar 8 beneden 'en daarna gaan ze de deur uit!' grapte de leerkracht die ons een rondleiding gaf. Het zag er allemaal goed uit.

Daarna bracht ik de jongens terug naar hun huidige school, nog net op tijd voor het tweede lesblok. Jonathan weigerde aanvankelijk om zijn Golden Grove pet af te zetten, dat zullen we dan maar beschouwen als een goed teken..!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten