dinsdag 25 oktober 2022

lokale hoogtepunten

 Ons gezelschap bleef nog een week in Adelaide en tijdens de weekdagen hadden we natuurlijk werk of school, maar de avonden hadden we dan gezellig samen.
In het weekend zouden we nog wat sightseeing doen!

Zaterdagnamiddag deden we een wandeling in de wetlands hier in Mawson Lakes.
Dat is een klein natuurreservaat voor vogels en andere beestjes. Het is doorgaans afgesloten en je kunt er alleen in als je bij een naburig cafeetje de sleutel gaat vragen.
De laatste keer dat we er waren komen wandelen, waren veel waterplassen opgedroogd, maar nu was er water in overvloed. Vogels genoeg om te spotten, de muggen moesten we er helaas bijnemen! :)

In de vroege avond namen we dan met z'n allen de trein naar de stad.
Een collega van mij had het OzAsia festival aangeraden en we kenden het niet, maar het zag er wel tof uit. South Australia staat gekend als 'the festival state' dus dan kon een festival ook niet ontbreken op de agenda!
Zoals de naam doet vermoeden, heeft dit festival de bedoeling de Aziatische culturen in de verf te zetten.

We trokken naar 'the lucky dumpling market'. Een overdadige keuze aan eetstandjes en live muziek - ideaal. Kiezen was natuurlijk moeilijk en ik vond dat we best lang op ons eten moesten wachten, maar we moesten niet klagen, want een half uur later waren alle rijen NOG langer. Bleek zelfs dat er een rij was om het terrein op te komen, want de market zat aan volle capaciteit (aan de ingang stonden mensen te tellen).
Uiteindelijk had trouwens alleen Wouter dumplings gekozen, maar de rest had wel dingen zoals blauwe rijst en roze kool.
We kozen nog een dessertje en wandelden dan maar verder.

Het andere gratis evenement was 'the moon lantern trail'.
In een park aan de andere kant van het water hadden ze talloze kunstwerken opgesteld. Allemaal grote lampionnen gelinkt aan allerlei Aziatische legendes of geluksbrengers. Meestal dieren. Echt chic om te zien!
Onze timing was ideaal. Het schemerde toen we aankwamen, dus we konden meteen het terrein op want er was nog niet zoveel volk. Een half uur later was het echt donker en was alles prachtig om te zien. Intussen was er een massa mensen en konden wij rustig vertrekken. :-)

Het was een ideale manier om een zaterdagavond in Adelaide te spenderen!

Zondagvoormiddag kwam ons gezelschap nog supporteren voor de zwemlessen van de kinderen en in de namiddag namen we ze mee op trot naar Para Wirra. 
Para Wirra is een heel groot park in de heuvels waar wij regelmatig gaan wandelen. Het is heel mooi en we zien bijna altijd wel beestjes zoals emoes of kangoeroes. Je kunt er de echte lokale flora bewonderen en de uitzichten zijn prachtig. Een ideale uitstap vonden we dus.
Er was een hoop regen voorspeld dus we namen ons regengerief mee. Van alle mogelijke wandelingen hadden we de Devil's Nose walk gekozen en het bleef netjes droog totdat we op de terugweg waren van ons uitkijkpunt, dus daar viel niet over te klagen.
Ik was alleen teleurgesteld dat we geen grote beestjes hadden gezien. Wel afdrukken van emoes, maar niet de vogels zelf. Toch jammer!

We reden terug naar huis en - echt waar - knal aan de uitgang van het park liepen er twee emoes rond!! Zagen we ze dus toch...!!
Para Wirra stelt nooit teleur. :-D

Zondagavond was het dan tijd om foto's uit te wisselen en nu heb ik hier op de computer een map met ruim 5700 foto's. *huil* Wat moet ik daarmee doen?? lol
De computer moest tot diep in de nacht doorwerken om alles te verwerken, arm ding.

Maandagochtend namen we afscheid van ons gezelschap aan de luchthaven. Altijd triestig.
Nu is het vakantiegevoel echt, echt afgelopen. Je zou het niet zeggen met het kille weer van deze week, maar we hebben nu wel de zomer om naar uit te kijken!
In 2023 komen we ook zeker (voor zover ooit iets zeker is...) naar Belgenland en intussentijd is iedereen hier welkom! ;-)



1 opmerking:

  1. Lijkt me fijn om eens jou kant op te komen, maar dat wordt wel effies sparen dan :-) Groetjes van petra

    BeantwoordenVerwijderen