vrijdag 30 september 2022

koor en verlof

 Zowel Jonathan als Benjamin zijn lid van het schoolkoor. Voor Jonathan een ongevraagde verplichting vanuit de school, voor Benjamin een aangename bezigheid.
Vorige week hadden ze hun concert. Daar was veel over te doen, we kregen een hoop papieren mee naar huis over kledingvoorschriften, extra repetities en ticketverkoop. De tickets waren eigenlijk schandalig duur voor gewoon een concertje van de school, totdat we begrepen (en dat duurde tot de avond van het concert zelf...) dat dit een Groot Evenement was.

Het concert vond plaats in een heel groot theater in de stad en bleek deel uit te maken van een jarenlange traditie. Een hoop schoolkoren, maar ook muziekgroepjes en dansgroepen uit talloze verschillende scholen kwamen allemaal aan bod tijdens een lange avond, het 'Festival of Music.'

Het was even schrikken toen het gordijn omhoog ging en daar een zee van kinderen stond!! We moesten echt zoeken naar die van ons! lol
Het concert was best goed, met uitzondering van de meeste solisten. Pfoe, pfoe, die hadden ze geselecteerd op zelfvertrouwen, niet op zangtalent. Het orkest zat er ook regelmatig naast, maar dat kon ik precies beter verdragen. Tussen alle koormuziek was er ook dans en nog wat meer muziek, al bij al viel dat goed mee.
Het was een lange dag en lange avond voor de mannen, maar ze hebben er zelf toch redelijk van genoten.


Wie zoekt die vindt.... :-D






En verder hebben we goed nieuws want HET IS VAKANTIE!
Twee weken lentevakantie - hoera!

En dit verlof is bijzonder om twee redenen.

Ten eerste hebben we Hoog Bezoek uit Belgenland. Jaja, Josee en tante Ria zijn in het land!! We hebben hen nog niet ontmoet, dat staat op de planning voor morgen.
In alle vroegte vliegen wij dan naar Darwin en dan kom ik ineens op de tweede reden. We gaan een geweldige road trip doen, want we rijden van Darwin terug naar Adelaide! Ongeveer 3000km dwars door kangoeroeland!!
Een trip die ik altijd al wilde doen en die wij ook gepland hadden voor 2020, maar ja. Nu gaat het eindelijk door en dan nog eens met gezelschap!

Ik ga zeker m'n best doen om te bloggen, maar je weet hoe dat gaat hier in Oz. Hoe verder van de kust, hoe minder er is. Steeds minder volk, steeds minder vegetatie, steeds minder internet. lol


Geen opmerkingen:

Een reactie posten