dinsdag 30 augustus 2022

Boekenweek

 Vorige week was het op school 'boekenweek'. Zoals de naam doet vermoeden, een week ter promotie van het lezen van boeken.
Dat is een jaarlijks wederkerend fenomeen en grappig genoeg is het in alle publieke scholen op hetzelfde moment. Het thema dit jaar was 'dreaming with eyes open'. Een mooie.
Ik weet niet juist wat ze allemaal doen op school die week, maar zeker is wel dat (in alle scholen) de week wordt afgesloten met een dag dat de kinderen verkleed naar school mogen, zogezegd verkleed als personage uit een boek.
We zien dat ook elk jaar in de wachtzaal op het werk. In plaats van kinderen in schooluniform, zitten er kinderen in verkleedkleren.
[Carnaval kennen ze niet. Dit is het enige verkleedmoment dat er hier is.]

Jonathan wilde zich niet verkleden, want hij vond zichzelf te oud voor dat soort onzin.
Benjamin was verkleed als Greg Heffley (hoofdpersonage van boeken die vertaald zijn als 'het leven van een loser'). Dat is een gewone jongen, dus hij was verkleed als gewone jongen en kloeg 's avonds dat niemand geraden had wie hij was.
Voor Joachim hadden we een eenvoudig verkleedpak gekocht in de winkel, hij ging als dinosaurus (meer bepaald een velociraptor).

Hij was zelf dolblij met zijn dinopak. Zijn juf had een foto van hem getrokken en afgeprint en hij heeft die foto op zijn slaapkamerdeur geplakt. Hier slaapt een dino! :-)




https://www.cbca.org.au/cbca-book-week

Geen opmerkingen:

Een reactie posten