dinsdag 15 maart 2022

Terug naar school

 Het lijkt erop dat we het ergste gehad hebben.... (duimen maar!).
Een paar dagen terug zijn de regels voor isolatie versoepeld van tien naar zeven dagen (voor wie besmet is). Vanaf morgen mogen de kinderen dus naar school en daar zijn ze dolblij om. Zo thuisonderwijs met mama of papa is toch niet zo tof, zo blijkt. Normaal hadden ze maandag al kunnen gaan, maar dat was nu toevallig een feestdag en vandaag - dinsdag - was een pedagogische studiedag. Het zal dus voor morgen zijn.

Ik kan niet zeggen dat we ons zo superstrikt aan de isolatie houden, maar eerlijk gezegd zag ik er ook geen kwaad in om met z'n allen te gaan fietsen of wandelen. Daaruit blijkt dat ik nog veel meer Belg dan Aussie ben - regels zijn richtlijnen, haha.
We zijn dus de voorbije dagen nog wat geo caches gaan zoeken (hebben er nadien wel ontsmettingsmiddel overheen gespoten, je weet maar nooit) en zaterdag zijn we nog gaan wandelen in Para Wirra waar we emoes gezien hebben en een zieke kangoeroe. De kinderen stonden al luidop te denken hoe we het beest in de koffer van de auto konden tillen en naar het ziekenhuis vervoeren, maar we hebben toch maar besloten om gewoon het nummer voor 'wildlife emergencies' te bellen.

Verder hebben we nog een hoop zwemlessen om in te halen. Zaterdag was Benjamin zijn eerste dag uit isolatie dus had ik hem meteen ingeboekt voor een zwemles. Maandag kreeg ik al een dringende oproep van de zwemschool "Er was een besmet kindje in de groep dus Benjamin is een 'close contact'!" Zo typisch!! Nu gelukkig hoeven we ons de komende acht weken geen zorgen meer te maken over dat soort gezever. We kunnen anders wel bezig blijven!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten