maandag 27 december 2021

kerstweekend

 Kerstmis hier is... In de ochtend kijken wat de kerstman heeft gebracht, daarna een familie-skype-sessie en in de namiddag naar het strand!

De temperaturen waren goed, maar toch was het geen geschikt strandweer. 
Meestal rijden we naar Semaphore beach (een kwartiertje rijden van thuis) en daar aangekomen was het opvallend rustig. We vinden altijd wel parkeerplaats, maar nu was er zelfs plek in de schaduw. Dat had een belletje moeten doen rinkelen, maar wij gingen nietsvermoedend naar het strand. Daar werden we vervolgens compleet weggeblazen...!!!
Er was heel weinig volk en de mensen die er waren, waren vooral achter iets aan aan het rennen. Surfplanken, emmertjes, zonnehoeden, frisbees - alles vloog met een vliegende vaart over het strand.

We zijn niet lang gebleven, want de wind maakte het koud en het zand prikte in onze benen. Toen we wilden vertrekken, moesten we echt onze rugzakken en sandalen gaan opgraven.

Hopelijk gaat het beter met nieuwjaar. :-)

Tweede kerstdag zijn we gaan wandelen.
We hadden nog een park gevonden waar we nog nooit waren geweest (aan nationale parken is hier immers geen gebrek) en daar was een mooie lus van 9km. Een beetje op en af in de heuvels, maar niet overdreven steil. Met vijfentwintig graden was het een perfect wandelweertje en van de wind hadden we geen last.
De uitzichten waren fantastisch!

We hebben veel beestjes gezien - onder meer een echidna! Dat is echt geluk, want dat zijn heel schuwe beestjes. 
We hebben ook nog een paar geo caches gevonden toen we terug internet hadden - dus de wandeling was meer dan geslaagd!

Omdat kerst en tweede kerstdag weekenddagen waren, worden ze nu technisch 'gevierd' op maandag en dinsdag. Ik ga gewoon mijn normale uurtjes werken, maar dan ineens aan weekendtarief. Handig meegenomen!












1 opmerking:

  1. Hier in België moet een mens nog steeds 'Echidna' Googlen. ;) Ik kom dan tot de conclusie: zo cool om in het echt te zien!!!!
    Super schattig

    BeantwoordenVerwijderen