donderdag 7 oktober 2021

The Gap

Het was weer een vliegenochtend en dus aten we onze toast binnen in de motorhome. Zo'n ding is vaak toch handig!

 We lieten Port Pirie achter ons en reden verder met als volgende halte Port Borough.
Hier deden we wat inkopen, hingen we rond aan het strand, probeerden we de fitnesstoestellen die er stonden en zochten we nog achter een geo cache. We vonden 'm helaas niet en reden dus een toertje op zoek naar twee andere en die vonden we gelukkig wel.

 Ook vandaag stond er geen Big Thing op het programma en dus 'deden we maar wat', wat we anders eigenlijk ook wel doen.
We aten onze lunch in een dorpje waarvan ik de naam alweer vergeten ben, maar ze hadden er een speeltuin EN een geocache in die speeltuin, en meer hebben we niet nodig. Dat we internet hadden was vrij uitzonderlijk, kennelijk zitten we nog dicht genoeg bij de beschaving!

Ik had graag willen kamperen in The Gap, een natuurcamping aan het strand.
Er kon echter niet gereserveerd worden en online stond er gewoon "wie eerst komt, eerst maalt - maar vergeet niet de gemeente te betalen!" Ik had geen idee hoe druk het zou zijn, het kon wel eens tegenvallen in dit mooie weer in de schoolvakantie, dus had ik drie alternatieven ook opgezocht.
De weg naar de camping zou ook een zandweg zijn, dus het was ook maar te zien of en hoe we er zouden geraken.

We verlieten dus de snelweg en moesten 13km offroad gaan hobbelen.
Het viel best mee, we hebben al slechtere grind/zandwegen gehad. Onderweg werden we ingehaald door een caravan getrokken door een 4x4 en ik hoopte al maar dat die niet het allerlaatste plekje zou inpalmen.
Er stonden best wat auto's, maar dat bleken dagjesmensen te zijn. Op de camping zelf stonden maar twee tentjes! Het was even zoeken waar we mochten staan en hoe, maar er was dus plek zat!!

De duinen beginnen op een meter van onze motorhome en de zee tien meter verder. Heerlijk!
Wat ons nu wel tegenvalt is de hoeveelheid afval die er op sommige plaatsen ligt - vooral dan het gebroken glas van flessen drank in de duinen vind ik helemaal niks. Het strand zelf is proper, maar we hebben al gezien dat er met hoogtij bijna niks overschiet van dit strand, dus dat verklaar het waarschijnlijk.

De jongens waren op een zandduin aan het spelen (rollen) en op een gegeven moment horen we Joachim roepen "Ik heb een slang gezien!"
De broers vroegen "Waar?" en - tot onze ontzetting - daarna: "Wij willen ook kijken!"
Tss, het was weer tijd voor een preek.

Ik heb zelf geen slang gezien, maar wel heel wat sporen in het zand, dus ze zitten er zeker. Hopelijk bijten ze een keer in de enkel van iemand die in de duinen ligt te zuipen.

Om te zwemmen is het nog te koud, maar met de voeten in het water zijn we wel geweest en dat eindigt uiteindelijk toch altijd in natte kleren. Gelukkig hebben we een douche (zelfs met warm water) hier in de motorhome zodat de jongens niet in een zandbak moeten gaan slapen.

De hemel is hier voorlopig wolkenloos dus ik droom alvast van een mooie hemel seffens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten