woensdag 6 oktober 2021

Port Pirie

 We hadden 's avonds nog een prachtige sterrenhemel en omdat we (een beetje) wifi hadden, konden we zelfs opzoeken WAT we zagen!
Er hing daar immers iets heel helders aan de hemel en we wisten niet wat het kon zijn. Het was veel helderder dan alle sterren en ik dacht eigenlijk dat het een menselijk ruimteding zou zijn in de lucht geschoten door omhooggevallen vent met te veel geld, maar het bewoog niet. Enig opzoekwerk leerde ons dat het Venus was!! Tiens, ik had nooit geweten dat die zo helder aan de hemel kon staan, weeral wat bijgeleerd.

De kinderen hadden de dag voordien een vriendje gemaakt en daar speelden ze in de ochtend weer mee. Het was volgens mij het enige andere kindje op de camping. Het jongetje kon vooral goed met Joachim overweg, wat deels zijn leeftijd zou zijn (hij was zeven, Joachim is zes), maar misschien ook wel het feit dat dat jongetje moest leven met twee oudere broers. En van die ellende kan Joachim meespreken - lol!
De familie pakte in en vertrok die ochtend ook. Zij reden naar huis, wij verder naar onze volgende camping.

Er stond geen Big Thing op het programma vandaag, in feite hebben we er nog maar eentje te gaan op deze trip.
Maar improviseren kan altijd en toen we besloten te pauzeren in Whyalla (dat echt een paar maten groter was dan ik had gedacht) lag daar een gigantisch groot schip langs de snelweg. Voila, onze Big Boat!

Er was een maritiem museum zo bleek en het zag er leuk uit dus parkeerden we. Je kon met een gids op de grote boot (een oorlogsschip) maar de tour was helaas volgeboekt. Omdat we teleurgesteld keken, kregen we van de dame een flinke korting op het inkomgeld (echt de helft eraf) om dan gewoon de rest van het museum te bekijken. Er was een zoektocht voor de jongens in piratenthema en Jonathan voelde zich duidelijk te oud voor dat soort onzin, maar hij deed het toch mee. Je wist maar nooit wat de prijs zou zijn! (een lollie en een paar kleur- en zoekprenten).

Het museum was goed en leuk om te doen en we bleven er best lang rondhangen.

Op de middag vertrokken we weer en intussen was het goed warm geworden. We gingen vlot over de dertig graden vandaag!
Na nog een picknickpauze kwamen we aan op onze camping van de dag, in Port Pirie.

Het is flink winderig en het zand van de outback waait om onze oren. Een pluspunt is dat er geen vliegen zijn, het nadeel is het zand in je gezicht. Je kunt niet alles hebben....!



1 opmerking:

  1. Installeer de Starwalk2 app! Zo een plezier om daarmee naar de sterren en planeten te kijken <3

    BeantwoordenVerwijderen