vrijdag 16 april 2021

vakantieweek 1

 De vakantie van ons mannen is hier halverwege!
Ik kan er zelf nog steeds niet aan wennen dat die schoolvakanties hier geen namen hebben. Logischerwijs zou dit een herfstvakantie zijn, maar in praktijk is het "de vakantie tussen term 1 en term 2" want de schooltijden hebben dus wel namen... Rare jongens die Aussies!

De zogenaamde herfstvakantie is dus een week bezig en we hebben nog een week te gaan. Ik heb zelf twee weken vrij zodat de kinderen niet naar de opvang moeten, maar Wouter heeft niets vrij en dat is de reden dat we niet op vakantie gaan. Ik geloof dat dit de allereerste schoolvakantie is dat we nergens heen gaan...! Het echte leven haalt ons in.

We begonnen de vakantie met het verjaardagsfeestje van Joachim. Georganiseerd in/door een binnenspeeltuin dus dat viel weeral mee. De kinderen kunnen rondrennen en gillen en wij zitten achteraf niet met een berg afwas. Ideaal.
Verder zijn we ook een keer gaan wandelen en geo caches gaan zoeken - met wisselend succes. We hebben ook 1 avondwandeling gedaan op zoek naar een cache! We moesten een spoor van reflectoren volgen met een zaklamp in het donker. Ik vond het zelf superleuk! We vonden na lang zoeken uiteindelijk wel een kleine capsule met nieuwe co-ordinaten, maar daar aangekomen vonden we de cache zelf niet!! We gaan daar zeker nog voor terug - overdag dan wel. We moeten in ieder geval ook voor een andere cache naar datzelfde park, want er was een waar we lang achter gezocht hebben, maar niet konden vinden. Nochthans was hij recent nog door anderen succesvol gelogd. De conclusie van de kinderen was: "Papa zou hem wel kunnen vinden!" Dus we gaan terug en dan moet Wouter zijn reputatie maar hoog houden en die cache binnen de tien minuten in zijn handen hebben.

Een klein projectje van deze vakantie is trouwens om zelf een geo cache te lanceren. We zijn naar de speeltuin van St Kilda geweest en hebben daar een leuk plekje gevonden. Daarna kochten we een doosje en een notaboekje en kunnen we dus zelf een cache maken. Ik heb heel erg braaf een mailtje naar de gemeente gestuurd met de vraag of we een cache in dat gebied mogen achterlaten, maar natuurlijk moeten we nog op antwoord wachten.

Verder zijn we nog naar de cinema geweest (Peter Rabbit 2 gekeken) en vandaag gingen we naar Whizbang voor lasertag, minigolf en een kleine binnenspeeltuin.
Wouter heeft de kinderen ook getracteerd op twee extra controllers voor de Nintendo Switch waardoor we dus met vier tegelijk kunnen gamen. Ook leuk om te doen! (wel erg hectisch)

Meestal (als in 99.9% van de tijd) kookt Wouter het avondeten, maar nu ben ik altijd 'eerst' thuis en kook ik dus. Donderdagavond waren de kinderen met drie tegelijk aan het gamen en was ik aan het koken. Wouter komt thuis en hij wordt gelijk uitgenodigd om mee te spelen in hun team. Het resultaat is dat ze continu verliezen, haha. En al gauw roepen de kinderen: "Papa, ga jij maar koken, dan kan mama mee racen!"
Zo zie je maar, ieder zijn plek. Wouter aan het fornuis en ik gamend voor de tv. :-D



Geen opmerkingen:

Een reactie posten