maandag 5 april 2021

paasweekend

 We hebben hier een fijn paasweekend achter de rug!

Goede Vrijdag is hier een echte feestdag, dus geen werk en geen school. We zijn in de namiddag naar zee gegaan omdat het zo'n mooi weer was (ruim 30 graden). Nu het volop herfst is, hebben we het gevoel dat we nog moeten profiteren van het mooie weer voor we weer onder de twintig graden duiken en bevriezen, haha.
Zaterdag was dan een rustig dagje thuis rondhangen en zondag was het pasen!
Gelukkig voor de kinderen was de paasbilby 's nachts eitjes komen verstoppen en die konden de mannen dan 's morgens gaan oprapen. Helaas werd net die nacht onze klok verzet naar het winteruur en moesten ze dus een uur langer wachten! Het leven kan toch hard zijn...



Vandaag, Paasmaandag, was onze laatste dag van het lange weekend en zijn we gaan wandelen.
Meestal zoek ik een wandelroute die een lus maakt, zodat we steeds op ons startpunt uitkomen (waar doorgaans de auto geparkeerd staat). Nu had ik een trail gevonden waarvan het startpunt bereikbaar was per bus - iets wat niet vaak voorkomt!
We parkeerden de auto aan het eindpunt, namen twee bussen en vertrokken elders aan de 'start'. We wandelden een deel van de Heysen Trail - dat is een wandelroute van maar liefst 1200km! Ze loopt helemaal van de Flinders Ranges naar Cape Jervis in het zuiden. We deden het stukje van Mount Lofty naar Bridgewater, 7.5km lang. 

Het was een mooie route, door de botanische tuin van Mount Lofty, door Woodville House (waar we twee weken geleden geweest zijn, maar waar ik nog steeds een blogje over moet schrijven), door een golfterrein en nog door een paar natuurparken.
Helemaal de moeite!
(enige minpunt is dat het 'einde' van de route op 1.6km van de bushalte (en auto) was en dat we een groot deel daarvan nog bergop moesten ook - de laatste loodjes waren het zwaarste!)












1 opmerking:

  1. Herfst bij jullie, maar het lijkt nog zomer; lente bij ons maar het lijkt nog winter. Wel goed voor Wolf want die genoot van een sneeuwijsje...

    BeantwoordenVerwijderen