dinsdag 9 maart 2021

op wandel (Sturt Gorge Park)

 Gisteren - maandag - hadden we een feestdag hier. De tweede maandag van maart is er de Adelaide Cup - een groot paardenrace event. Om eerlijk te zijn heb ik geen flauw benul of die race dit jaar is doorgegaan, maar om helemaal eerlijk te zijn interesseert het me weinig. Om niet te zeggen niets.

We hadden een vrije dag en het weer was schitterend (25 graden) dus we zijn gaan wandelen.
We trokken naar Sturt Gorge Recreation Park. Dat ligt ten zuiden van 't stad en daar komen we niet zo heel vaak.
Het park bleek 300% de moeite! We maakten een lus van bijna acht kilometer die een combinatie was van verschillende wandelroutes. Het grootste deel van de wandeling was langs een klein riviertje en daar was het prachtig. Indrukwekkende rotsen, veel groen en natuurlijk het kabbelend water.
Onze wandelweg slingerde vaak over de rivier heen en dan moesten we via grote rotsen oversteken. Goed dus dat de waterstanden laag zijn in de herfst! We hebben maar 1 natte voet gehad op 3 paar kindervoeten, dus dat is een mooie score.
Hier en daar was het stevig klauteren over de rotsen en zoeken naar de weg, op andere plaatsen was het rusig een bospaadje volgen.
Ik had graag wat caches gevonden, maar ik was vergeten (beginnersfout weeral) om de caches te downloaden voor vertrek want ter plaatse in het park was de internetverbinding natuurlijk nogal kwakkelig. Toen de route langs een paar huizen kwam, lukte het wel en vonden we twee caches vlakbij het pad.

Het was ietske langer rijden voor dit park (zo'n drie kwartier) maar we komen zeker wel eens terug!











Geen opmerkingen:

Een reactie posten