dinsdag 17 november 2020

het vlaggen

 Het onvermijdelijke is dan toch gebeurd, we hebben weer community transmission van covid hier in SA. Het was te mooi om waar te zijn en na zeven maanden rust gaat het virus hier de ronde.
De eerste drie gevallen waren er zondagavond en nu op dinsdagavond zijn er 20 bevestigde en 14 hoogstwaarschijnlijke zieken.
Ze zijn allemaal aan elkaar gelinkt.
Het begon met een persoon werkzaam in een medi-hotel en ze hebben genomische tests gedaan en ze weten zelfs precies van welke teruggekeerde reiziger die ene persoon ziek werd. Ze houden vol dat de protocols niet geschonden zijn en de besmetting 'via een oppervlak' gebeurde.
Dan zijn ze familieleden gaan testen en familie van familie en contacten van familie en zo hebben ze er dus nog meerdere gevonden.

Via het nieuws is nu een lange lijst verspreid met alle plaatsen waar de besmette personen geweest zijn. En die is best specifiek. Supermarkt X op donderdag van 9u tot 10u. Kapper Y op zaterdag van 13u40 tot 14u. Buslijn GA1 op zondag tussen haltes A en B. Enzovoort.
(allemaal plaatsen heel dicht in de buurt trouwens...)

Op die manier hebben ze zo maar even 4000 (vierduizend !) nabije contacten opgespoord en allemaal in quarantaine gestoken (en dat heeft niks met goodwill te maken want er komt politie controleren).
De besmette mensen zijn in een medi-hotel gedumpt.

De Aussies laten zich braaf testen en staan in lange, lange rijen aan te schuiven.

Er zijn verstrengde maatregelen ingegaan voor de komende twee weken en onze hobby's staan even on hold. Scholen blijven gewoon open (maar de klassen lopen weer leeg).
Dit is vooral heel jammer voor onze Benjamin want dat kind heeft morgen zijn verjaardag en had normaal zaterdag zijn feestje. Hij wil het wel begrijpen, maar is natuurlijk heel teleurgesteld. :-(

Ik ben zeer, zeer benieuwd hoe dat hier nu zal gaan en of Het Systeem gaat werken. Ze maken zich hier sterk dat SA beter is georganiseerd dan Victoria (met Melbourne) en dat we een drastische lockdown moeten kunnen vermijden.
We zullen het de komende dagen weten....
Afgelopen zaterdag is de Kerstman hier in Adelaide aangekomen en dat werd natuurlijk uitgebreid gevierd... in een stadion met 25.000 toeschouwers... Ik was erbij (als muzikant). Als dit evenement straks op de lijst van 'contactplaatsen' verschijnt, gaan er nog veel positieve testen uit de bus komen!!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten