vrijdag 20 november 2020

Er was eens... een pizzadoos.

 Er was eens een poetsvrouw in een medi hotel. Het medi hotel zat vol teruggekeerde Aussies in bewaakte quarantaine, enkelen hadden covid, onder meer een dame van het VK. De poetsvrouw geraakte besmet door deze dame. Ze besmette vervolgens haar man en haar moeder - die werd als eerste opgepikt.
Verdere contactopsporing vond twee besmette bewakers in hetzelfde medi-hotel, nabije contacten van de poetsvrouw. Een van de bewakers werkte deeltijds in een pizzeria.
Massale testing vond een besmette man - ik ken zijn naam niet maar gemakkelijkheidshalve noemen we hem John - en het was aanvankelijk moeilijk om John aan de gekende besmettingen te linken. Totdat bleek dat John in de pizzeria was geweest. Hoewel maar heel erg kort, enkel om een pizza af te halen.
Kennelijk was dit een bijzonder besmettelijk beestje!!
Als John besmet kon worden door een pizzadoos, hoeveel duizenden Aussies waren dan in tussentijd wel niet besmet??
Gevolg: complete lockdown. Heel SA huisarrest, iedereen binnen blijven, scholen dicht, binnengrenzen terug dicht, iedereen altijd een masker op. Hoogste staat van paraatheid.

Covid krijgen via een pizzadoos. Toch wel bijzonder.

Contactopsporing ging toch nog een keer met John praten. Want ja, er waren niet zoveel gevallen bekend in het buitenland die aantoonden dat een pizzadoos zo'n risicovol object was. En er werd ook niet echt nog iemand anders gevonden.

Vanmiddag was het persconferentie. Groot nieuws: den John had gelogen.
Hij was niet zomaar een pizza gaan afhalen, hij werkte deeltijds in de pizzeria en was een nabij contact van een gekend geval, namelijk die ene bewaker die ook in de pizzeria werkte. 
Dus zo super-super-besmettelijk is dat beestje uiteindelijk toch niet.

Gevolg: de extreem strenge lockdown wordt voortijdig opgeheven.
Iedereen mocht METEEN weer naar buiten en zondag gaan we terug naar de gewone 'extra maatregelen'. Huisarrest is afgelopen, de scholen gaan weer open, mensen mogen weer gaan werken, trouwen is weer toegestaan, afhaaleten is weer mogelijk, gaan eten is zelfs mogelijk, etc. 
Er zijn alleen nog beperkingen op aantal feestgangers, aantal restaurantgangers en de community centres blijven nog even dicht.

Het is natuurlijk groot nieuws en heel SA staat op zijn kop. Waarom heeft John gelogen? Was hij soms illegaal aan het werk? Heeft hij geen verstand? Heeft hij geen geweten? Hoe kan hij gestraft worden? Waarom is liegen tegen de contactopsporing (nog) niet strafbaar? Waar woont hij zodat we hem kunnen gaan lynchen?
Het laatste woord is hier nog niet over gezegd!!

Complete lockdown omwille van een pizzadoos.
Eind goed, al goed. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten